Început de an școlar în comuna Viișoara

După o vacanță scurtată cu o săptămână, elevii s-au întors în școlile țării. În comuna clujeană Viișoara ceremonia deschiderii anului de învățământ 2019-2020, eveniment programat pentru ziua de luni, 9 septembrie, s-a desfășurat cu repetiție: de la ra 9 la școala gimnazială din Viișoara, localitatea reședință de comună, iar de la ora 10, la școala primară din satul Urca.

La Viișoara, primarul comunei, Ioan Roman, le-a cerut elevilor să aibă ”puțintică răbdare” deoarece o parte dintre cei aproximativ 200 de copii care frecventează cursurile școlii gimnaziale se vor muta ”în casă nouă” abia peste vreo două săptămâni. Local nou al școlii, a cărui construcție s-a încheiat în această vară, a adăugat unității de învățământ din Viișoara încă șase săli de clasă, care au costat circa 1,5 milioane de lei. Dar cele șase noi săli de clasă nu și-au putut primi elevii deoarece nu a sosit încă mobilierul destinat noului corp de clădire al școlii gimnaziale din Viișoara. În valoare de circa 130 de mii de lei, mobilierul va sosi în cel mult două săptămâni, după cum i-a asigurat primarul Ioan Roman pe elevii și părinții care au participat la deschiderea anului de învățământ 2019-2020, ceremonie desfășurată luni, 9 septembrie, de la ora 9, cu participarea reprezentanților conducerii școlii din Viișoara, ai Poliției și ai clerului confesiunilor creștine ortodoxă, respectiv reformată, din localitate.

La școala primară din Urca edilul-șef al comunei Viișoara le-a recomandat părinților să își înscrie copiii acolo pentru a urma clasele 0-4 și abia apoi, în ciclul secundar aceștia să treacă la școala din Viișoara. ”Condițiile sunt aceleași. Aveți și aici cadre calificate, două învățătoare care au lucrat la Liceul Teoretic ”Pavel Dan” și la școala gimnazială Mihai Viteazul, ambele unități de învățământ din Câmpia Turzii” a precizat primarul Ioan Roman.

La școala primară din Urca, ce funcționează în clădiri renovate, cu grupuri sociale în interior și dispune de un parc de joacă nou și bine utilat, în anul de învățământ 2019-2020 funcționează două clase. Una destinată elevilor din clasa pregătitoare, clasa I-a și a II-a, iar cealaltă pentru elevii din clasele a III-a, respectiv a IV-a, din ciclul primar.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns