Începe modernizarea drumului județean 150 Viișoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

Consiliul Județean Cluj a anunțat, așa um a făcut-o de încă vreo câteva ori în ultimii doi-trei ani, că vor încpe lucrările de reabilitare și modernizare la drumul DJ 150, Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu. Biroul de presă al forului deliberativ județean clujean anunța marți, 7 mai, că președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului ce leagă Viișoara de Ceanu Mare, Frata și Mociu.

Dar când vor începe lucrările ce ”vor demara prin realizarea de casete în vederea lărgirii la 6 metri a căii de rulare existente, cu repoziționarea axului drumului şi la mai mult de 6 metri în curbe, pe direcția Mociu – Frata” nu se specifică în comunicatul Biroului de presă al Consiliului Județean Cluj.

Proiectul de reabilitare și modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, de la

Traseul Drumului Județean 150, Viișoara – Ceanu Mare-Frata-Mociu (marcat cu albastru pe hartă)

kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300. Pe această lungime a drumului lucrările, ce vor începe de la consolidareafundației, se vor finaliza prin așternerea a două starturi de asfalt, se precizează în comunicatul remis presei de Consiliul Județean Cluj. ”Investiția prevede şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări la drumurile laterale, accese la proprietăţi, parcări, ziduri de sprijin, parapeţi metalici flexibili, respectiv realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră” promite forul deliberativ județean.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean DJ 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu sunt finanțate din fonduri europene. DJ 150 asigură o legătură directă între drumurile naţionale DN 16, pe direcţia Mociu şi DN 15, pe direcţia Câmpia Turzii, se mai menționează în comunicat.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns