Handbal masculin: Potaissa, primul pas spre optimile Cupei Challenge. BSV Berna – Potaissa Turda 33-36 (17-17)

În prima manșă a duelului cu formația BSV Berna (Elveția) echipa turdeană Potaissa s-a impus cu 36-33. Astfel, după partida disputată duminică, 9 februarie, cu începere de la ora 18 (ora locală, 17), în sala Mobiliar Arena din Gumligen ”legiunea romană a Potaissei” a luat o serioasă opțiune pentru calificarea în optimile de finală ale celei de-a treia competiții inter-cluburi, organizată de Federația Europeană de Handbal (EHF). Returul se va disputa duminică, 16 februarie, în sala Gheorghe Barițiu, din Turda.

Elevii lui Horațiu Gal s-au impus în prima manșă a dublei întâlniri cu BSV Berna grație jocului mai rapid și mai pragmatic practicat în cea de-a doua parte a jocului. După prima repriză, încheiată la egalitate, handbaliștii formației turdene au început partea secundă a meciului deciși să încheie repede conturile și, după circa 7 minute de joc, în care a înscris cinci goluri și a primit doar unul, Potaissa s-a distanțat pe tabela de scor, de la 17-17 la 22-18. Din acel moment formația elvețiană a încercat să recupereze terenul pierdut, dar până în final, gazdele au reușit doar să reducă diferența de pe tabelă, la trei goluri, performanță obținută din cauza relaxării premature a oaspeților, care conduceau cu șase goluri diferență (36-30), cu câteva minute înaintea finalului partidei.

Pentru Potaissa au marcat: Cîntec, Ghjiță, Talas și Dragas, câte 6 goluri, Pavel și Thalmaier, câte 4, Szoke (2), respectiv Daniel Pop și Rohozneanu, câte un gol.

BSV Berna a  înscris prin: Gerlich, 7 goluri, Kusio (6), Schneeberger (5), Muhlemann și Strahm, câte 4, Kaleb (3), Eggimann (2), respectiv Arn și Rohr, câte un gol.

Au arbitrat: Eshref Beqiri și Ilir Krasniqi (Kosovo) 

Emil HĂLĂȘTUAN

Sursa imaginii reprezentative: www.bsvbern.ch

 

Lasă un răspuns