Handbal masculin: Potaissa continuă șirul victoriilor în Liga Zimbrilor: Potaissa Turda – Politehnica Timișoara 32 – 24 (14 – 11)

 

Deși sorții i-au hărăzit partide cu câțiva din ”greii” ligii în debutul ediției de campionat 2019-2020, Potaissa Turda a obținut trei victorii în primele trei etape, deși a jucat în compania echipelor clasate pe locurile 2 și 4 la finalul sezonului 2018-2019, respectiv cu deținătoarea Cupei României.

Partida cu Politehnica Timișoara, altă dată o ”nucă greu de spart” pentru Potaissa, a reprezentat, de astă dată, un galop de sănătate pentru formația turdeană.  Elevii pregătiți de Horațiu Gal și Ionuț Ștef  s-au instalat la cârmă încă din startul partidei desfășurate sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11, în sala de sport Gheorghe Barițiu, din Turda. Dacă, la pauză, tabela de marcaj afișa o diferență de trei goluri în favoarea gazdelor, în minutul 50 Potaissa înregistra un avans de zece goluri (27-17). În ultimele zece minute s-a consumat singura șesime a partidei adjudecată de Politehnica Timișoara, care, pe fondul relaxării gazdelor a înscris 7 goluri și a primit 5.

Potaissa a etalat un joc colectiv superior celui arătat de câștigătoarea Cupei României. Cu patru jucători care au înscris cel puțin de câte cinci ori, dintr-un total de zece marcatori, gazdele s-au impus, în mod firesc, în fața Politehnicii Timișoara care, în atac, a contat aproape numai pe Sadoveac. La fel, în apărarea Potaissei, Irimuș a avut 14 intervenții salvatoare, în timp ce toți cei trei portari ai Politehnicii, la un loc, au adunat jumătate din intervențiile reușite de acesta.

Etapa viitoare Potaissa va întâlni Dunărea Călărași. Partida se va desfășura duminică, 22 septembrie, cu începere de la ora 19, la Călărași.

Potaissa Turda – Irimuș (14 intervenții), Szopka, Fleșer – Szoke, 8 goluri, Cîntec, Ghiță și Răzvan Pavel, câte 5, Thalmaier, Șandru și Talas, câte 2, Dragoș Iancu, Daniel Pop și Terzic, câte 1 gol. Au mai jucat: Lazăr, Ghivil, Pințoiu. Antrenor principal: Horațiu Gal.

Politehnica Timișoara: Varo – 3 intervenții, R. Rusu (3), Babasafari (1) – Sadoveac, 12 goluri, Milosevic (4), Năstăsie (3), Marjanovic și Flavius Cîmpan, câte 2, Trif (1). Au mai jucat: Pribanic, Fenici, Păiuș, Neamțu, Șomlea, Baican. Antrenor principal: Pero Milosevic.

Aruncări de la 7 metri: Potaissa 5 (4/1); Politehnica 6 (6/0)

Eliminări: Cîntec (2), Ghivil (2) / Șomlea (2), banca (1).

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns