Handbal masculin, Liga Zimbrilor: Potaissa, victorie in extremis la debut Potaissa Turda – CSM București 28 – 27 (12 – 18)

În prima etapă a ediției 2019 – 2020 a primei ligi a campionatului național de handbal masculin formația turdeană Potaissa a dispus de CSM București într-o partidă cea reeditat finala mică a precedentei ediții din Liga Zimbrilor.

Partida, disputată joi, 29 august, de la ora 18, în sala Gheorghe Barițiu din Turda, s-a desfășurat aproape  tot timpul în avantajul oaspeților. Deși a ratat primele două atacuri, formația bucureșteană s-a instalat la cârma jocului încă din startul partidei. CSM a condus pe tabela de scor cu 4 – 2, apoi, treptat, treptat și-a mărit avantajul. Cu un Irimuș fără reacție în poartă, cu un atac fracturat de relațiile de joc încă șchioape dintre noii veniți și vechea gardă, Potaissa, care acuză și lipsa lui Nenad Savic, omul care a dus greul în apărare încă de la promovarea echipei în Liga Zimbrilor, performanță reușită de formația turdeană în 2012, părea o victimă sigură în fața CSM-ului, echipă ce, potrivit declarației antrenorului său, Daniel Anca, venise la Turda cu speranțe într-un rezultat bun. Scorul consemnat pe tabelă la pauză, ce indica un avantaj de șase goluri în favoarea oapeților părea să îndreptățească pretențiile CSM-ului la adjudecarea, după partida de la Turda, cu Potaissa, a primelor puncte din actuala ediție de campionat.

Începutul părții a doua a jocului  părea să confirme faptul că formația bucureșteană va termina victorioasă partida de la Turda. Îndeosebi Oniejekwe, Ramba și Georgievski făceau șvaițer din poarta Potaissei, în vreme ce gazdele nu reușeau să perforeze buturile păzite de portarul Krupa, nici măcar din aruncări de la 7 metri, ratate cu nonșalanță de Marius Szoke, Cristian Ghiță și Daniel Pop.

După 15-22 în minutul 40 părea că jocurile sunt făcute. Gazdele s-au apropiat, totuși, la 23-26 în minutul 53. În acel moment, cursul ascendent al CSM-ului s-a rupt. La un contraatac al Potaissei, portarul Krupa, care reușise până atunci 15 intervenții salvatoare pentru echipa sa, l-a faultat grosolan pe Răzvan Pavel și a văzut cuvenitul cartonaș roșu. Merlă, înlocuitorul lui Krupa, a făcut doar figurație în poarta CSM-ului. În aceste condiții și cu o tribună devenită ostilă de-a dreptul după faultul lui Krupa asupra lui Pavel, în ultimele 7 minute ale partidei Potaissa a întors rezultatul. Ghiță a egalat la 27 în minutul 59. Georgievski a ratat atacul CSM-ului și în ultimele 25 de secunde ale partidei  ex-dinamovistul Ciprian Șandru a înscris golul de trei puncte pentru Potaissa. În ultimele trei secunde ale meciului Irimuș a apărat aruncarea lui Ramba, de la centrul terenului și astfel CSM-ul s-a ales cu nimic din partida de la Turda, după ce, vreme de 59 de minute, avusese totul.

Potaissa Turda: Irimuș (6 intervenții), Fleșer (2), Szopka – Szoke (7 goluri), Ciprian Șandru (5), Thalmaier (4), Talas și Răzvan Pavel (câte 3 goluri), Ghiță și Pințoiu (câte 2), Cîntec și Ghivil (câte 1). Au mai jucat Radu Lazăr, Daniel Pop, Dragoș Iancu și Alexandru Laslo. Antrenor principal: Horațiu Gal.

CSM București: Krupa (15 intervenții), Merlă – Ramba (8 goluri), Oniejekwe (5), Georgievski (4), Criciotoiu, V. Rotaru, Teixeira (câte 3), Militaru (1). Au mai jucat: Bizău, Becheru și A. Esteki. Antrenor principal: Daniel Anca

Aruncări de la 7 metri: Potaissa 7 (4/3); CSM  2 (0/2).

Eliminări: Potaissa: Dragoș Iancu – 2 min; CSM: Oniejekwe, Ramba, Militaru, Krupa, câte 2 min; Cartonaș roșu: Krupa, min. 53.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns