Handbal masculin, Liga Zimbrilor: Potaissa, la a doua victorie Dobrogea Sud Constanța – Potaissa Turda 27 – 32 (10 – 17)

Potaissa Turda, medaliată cu bronz în precedenta ediție de campionat, a început în forță noul sezon competițional. După ce, în prima etapă, formația turdeană a învins CSM-ul din București, echipă clasată pe locul 4 în sezonul 2018-2019, într-un meci disputat săptămâna trecută, la Turda, joi, 5 septembrie, elevii pregătiți de Horațiu Gal și Ionuț Ștef au dispus și de vicecampioana en-titre, Dobrogea Sud, după o partidă desfășurată la Constanța, cu începere de la ora 18.

Potaissa a câștigat un meci în care a condus ostilitățile de la cap la coadă.  Datorită lui Cristian Ghiță, golgeterul partidei, cu același număr de goluri înscrise, 9, ca și georgianul Chikovani, de la gazde, dar cu o apărare mai ermetică decât cea a formației constănțene, Potaissa s-a aflat permanent la cârma jocului. După prima repriză, formația turdeană își asigurase un avantaj de șapte goluri pe tabelă. Până la intrarea în ”ultima turnantă” constănțenii s-au apropiat la trei goluri de oaspeți, dar luciditatea lui Cristian Ghiță, care a înscris câteva goluri de generic, secondat de Cântec, a contracarat asaltul final al lui Chikovani asupra porții apărate de Irimuș.

Emblematice pentru desfășurarea partidei pot fi două faze, una în care gazdele au încheiat cu scorul de 1-1 o situație de dublă superioritate și alta în care jucătorii Potaissei, cu un om în plus, au înscris două goluri, fără a primi niciunul.

Apărarea și contraatacul au reprezentat ”armele” care au ajutat legiunea turdeană  să își apropie victoria în partida disputată la Constanța, cu Dobrogea Sud. În cae de-a treia etapă a campionatului, Potaissa va întâlni sâmbătă, 14 septembrie, pe Politehnica Timișoara: partida se va disputa în sala Gheorghe Barițiu, din Turda.

Dobrogea Sud: Ionuț Iancu (8 intervenții), Dan Vasile (4), Karim Handawy (1) – Chikovani (9 goluri), Nistor și Omar, câte 5, Malinovic (3), Csog și Simovic, câte 2, Alexandru Andrei (1). Au mai jucat Susanu, Mocanu și S. Ignat. Antrenor principal: Zvonko Sundowski

Potaissa Turda: Irimuș (9 intervenții), Szopka, Fleșer – Cristian Ghiță (9 goluri), Cîntec (5), Huba Talas (4), Marius Szoke, Thalmaier și Ciprian Șandru câte 3, R. Pavel (2), Dragoș Iancu, Lazăr și Ghivil, câte 1. A mai jucat Daniel Pop. Antrenor principal, Horațiu Gal.

Aruncări de la 7 metri:

Dobrogea Sud 6 (5/1); Potaissa 4 (3/1)

Eliminări de 2 minute:

Dobrogea Sud 1(Zvonko Sundowski) / Potaissa 4 (Răzvan Pavel – 3; Irimuș – 1).

Cartonașe roșii: Răzvan Pavel (min. 39)

Arbitri: Doru Manea și Alexandru Iliescu (București)

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns