Handbal masculin, Liga Zimbrilor – Legiunea turdeană, 1 punct din 9 în „tripla cu bucureștenele” Dinamo București – Potaissa Turda 33 – 31 (16 – 17)

În trei partide, din care două disputate pe teren propriu, Potaissa Turda a reușit să obțină un singur punct în seria de trei partide consecutive disputate împotriva echipelor din capitală: CSM, Steaua și Dinamo. După 19-19 cu CSM, 27 – 34 cu Steaua, ambele rezultate consemnate în partidele jucate de Potaissa în sala Gheorghe Barițiu, din Turda, joi, 14 martie, elevii pregătiți de Horațiu Gal au înclinat steagul și în fața dinamoviștilor, într-o partidă disputată la București și transmisă în direct de postul de televiziune TVR HD.

Oaspeții au început jocul mai hotărâți și au condus pe tabela de scor încă din startul partidei. După 1-4 și 5-7, Dinamo a trecut la cârma jocului și, după patru goluri consecutive Potaissa se vedea condusă cu 9-7. Turdenii nu au cedat, au restabilit egalitatea la 9 iar apoi au revenit la conducere pe tabela de marcaj. Deși s-au desprins și la două goluri, oaspeții au încheiat prima repriză doar cu un gol avans.

Potaissa a început bine și partea a doua a jocului. Diferența de scor a ajuns și la patru goluri în favoarea formației din Turda, însă cu două minute înaintea intrării în ultimele zece minute ale partidei gazdele au egalat: 26 – 26. După alte șase minute, Dinamo conducea cu 30 – 29. Handbaliștii de la Potaissa, debusolați, au ratat o aruncare de la 7 metri, prin Szoke, care până atunci transformase în goluri alte cinci asemenea aruncări. Cu două goluri anulate pentru ”pași” oaspeții și-au continuat degringoloda  din finalul partidei. Dinamo a profitat și a câștigat cu 33 – 31 o partidă în care gazdele au fost nevoite să alerge după egalare circa trei sferturi din meci.

După acest rezultat, consemnat într-o partidă din etapa cu numărul 22 a sezonului regulat, Potaissa își păstrează poziția a 3-a în clasament, cu 46 de puncte. Dinamo a urcat pe poziția a 4-a, cu 45 de puncte. Dunărea Călărași, cu același număr de puncte a coborât pe locul 5, din cauza golaverajului mai slab decât cel al dinamoviștilor. Între locul 3, deținut de Potaissa și locul 6, pe care se află Steaua București, diferența este de numai 2 puncte. Dobrogea Sud Constanța, ocupanta primului loc al clasamentului, cu 54 de puncte și CSM București, situată pe locul secund, cu 50 de puncte, par lipsite de griji în ceea ce privește pozițiile de pe care vor ataca partidele din play-off. În ceea ce privește stabilirea ocupantelor locurilor 3 și 4 ale clasamentului, care vor porni în play-off din poziții de asemenea privilegiate, bătălai pentru acestea se va da în ultimele patru etape ale sezonului regulat din Liga Zimbrilor, când orice partidă a Potaissei, a lui Dinamo, Dunărea Călărași sau Steaua București se va juca cu ”sabia lui Damocles deasupra capului”.

Dinamo: Saeid (6 intervenții), Grigoraș (5) – Gavriloaia (10 goluri), Descat (6), Negru (5), Komogorov (4), Alouini (3), Acatrinei (2), Mousavi, Savenco și Zulfic, câte un gol. Au mai jucat: Kuduz, Șandru.

Potaissa: Irimuș (12 intervenții), Fleșer – Szoke (9 goluri), C. Ghiță (6), Răzvan Pavel (5), Thalmaier (3), Cîntec, I. Rotaru, L. Ignat, D. Pop, câte 2 goluri, fiecare. Au mai jucat Huba Talas și Dragoș Iancu.

Aruncări de la 7 metri:

Dinamo: 1/2; Potaissa 5/1;

Eliminări:

Dinamo 7 (Mousavi-2, Komogorov-2, Kuduz, Savenco, Negru)

Potaissa  4 (L. Ignat, Pavel, Lazăr, D. Iancu)

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns