Handbal masculin: Liga Zimbrilor – Învingătoarea lui Ademar Leon nu a putut trece de legiunea turdeană Potaissa Turda – Dinamo București 27 – 27 (14 – 13)

După succesul din prima fază a grupelor Ligii Campionilor, unde joi, 8 noiembrie, învingea, la București, pe Ademar Leon, principală contracandidată a dinamoviștilor la calificare, duminică, 11 noiembrie, Dinamo București a reușit doar o remiză, obținută in extremis, în fața Potaissei din Turda.

După ce au condus ostilitățile aproape da capo al fine, gazdele, care s-au desprins și la patru goluri pe tabela de scor a sălii Gheorghe Barițiu (18-14, min. 35), au intrat în ultimele zece minute ale partidei cu un avantaj de un gol: 23-22, în minutul 50. Elevii pregătiți de Horațiu Gal au reușit să apere acest avantaj până în minutul 58, când formația campioană egala scorul, la 25. Dinamoviștii se puteau desprinde decisiv, însă Negru, aflat în poziție de 1 la 1 cu portarul Irimuș, a aruncat mingea în baar transversală. La faza imediat următoare, Cîntec o readucea pe Potaissa în avantaj: 26-25. Pentru Dinamo a egalat iarăși Kuduz, dar Huba Talas înscria, pentru gazde, golul dătător de speranțe într-o victorie. Cu 27 -26 și cu doar 40 de secunde rămase de disputat din timpul regulamentar de joc, Potaissa avea șanse considerabile să își adjudece cele trei puncte acordate în caz de vitorie. Dar Kuduz, transformat într-un adevărat ”înger păzitor” pentru Dinamo egala iarăși situația pe tabelă printr-un gol înscris cu șase secunde înaintea finalului de meci. Schema ultimului atac al Potaissei, pusă la cale în time-out-ul cerut de Horațiu Gal cu 3 secunde înaintea încheierii partidei nu s-a mai materializat, deoarece Ionuț Rotaru nu a mai avut timp decât pentru repunerea mingii în joc, de la centrul terenului.

Așadar, după un meci-spectacol, disputat bărbătește, fără menajamente, dar, fără a depăși, decât araeori limitele impuse prin regulament, medaliata cu bronz a Ligii Zimbrilor, ediția 2017-2018 a încheiat la egalitate partida disputată în copmpanai campioanei, Dinamo București, într-un meci ce a contat pentru etapa a 9-a a turului sezonului regulat din ediția 2018-2019 a primei ligi a campionatului național de handbal masculin.

Ca urmare a acestui rezultat, Potaissa ocupă locul 4 în clasamentul Ligii Zimbrilor, cu 17 puncte din 9 meciuri, în timp ce Dinamo București, adversara de duminică a formației din Turda, a urcat pe treapa a treia a podiumului, cu același număr de puncte, 17, ca și Potaissa, însă cu un joc mai puțin disputat.

În etapa a 10-a, Potaissa va juca cu HC Buzău 2012. Meciul se va disputa joi, 15 noiembrie, cu începere de la ora 18, la Buzău.

Potaissa Turda: Irimuș, 18 intervenții, Szopka, 1, Fleșer – Cîntec, 5 goluri, Szoke (5), Pavel (4), Thalmaier (3), Ghiță (3), Lazăr (3), Talas (2), Iancu (1), Pop (1). Au mai jucat: Nenad Savic, Ionuț Rotaru și Lucian Ignat.

Dinamo București: Missaoui, 16 intervenții, Heidaridad, 3 – Zulfic (5 goluri), Descat (4), Kuduz (4), Bannour (3), Șandru (3), Acatrinei (2), Szasz (2), Negru (2), Komogorov (1), Alouini (1). Au mai jucat: Savenco și Mousawi.

Aruncări de la 7 metri:

Potaissa: 2 / 3 (Marius Szoke, Daniel Pop / Ghiță – 2; Szoke)

Dinamo: 3 / 1 (Descat – 3 / Descat)

Eliminări:

Potaissa: Huba Talas, Ionuț Rotaru, Nenad Savic

Dinamo: Komogorov – 2; Mousawi – 2: Alouini, Negru

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns