Handbal masculin, Liga Zimbrilor: După cinci înfrângeri… Potaissa Turda – Dinamo București 30 – 29 (14 – 12)

După cinci înfrângeri consecutive suferite în fața dinmoviștilor bucureșteni, Potaissa Turda și-a luat revanșa. După victoria reușită în partida disputată miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19, în sala Gheorghe Barițiu din Turda, programată în penultima etapă a turului, elevii pregătiți de Horațiu Gal s-u instalat pe prima poziție a clasamentului, la două puncte de Steaua, ocupanta locului secund, cu un meci mai puțin jucat.

Golul victoriei Potaissei s-a înscris cu zece secunde înaintea finalului partidei, după o fază memorabilă, din categoria ”norocul unora, ghinionul altora”. Thalmaier a pătruns pe extrema dreaptă, a aruncat la poartă, mingea a lovit capul portarului Irimuș și apoi, pe când toată lumea credea că formația oaspete a scăpat cu fața curată după o fază de 1 la 1, mingea, coborâtă in înaltul sălii a poposit în poartă.

Astfel s-a parafat victoria Potaissei, într-un meci pe care gazdele l-au condus aproape ”da capo al fine”. După un debut ezitant de partidă, în care Dinamo a condus cu 3-2, formația gazdă a profitat de gafele apărării oaspeților, dar și de ezitările din atac ale formației bucureștene și s-a instalat la cârma jocului. Potaissa, care pe parcursul primei reprize s-a distanțat pe tabelă până la o diferență de trei goluri, a intrat la vestiare cu avantaj pe tabela de marcaj.

Portarul Irimuș, care după pauză i-a luat locul lui Saied și Komogorov, respectiv Gayduchenko în postură de ”prim-soliști” în atac, au revigoart jocul fortmației bucureștene, care și-a adjudecat partea seundă a partidei cu scorul de 17-16, dar diferența de două goluri, consemnată la pauză în favoarea formației turdene s-a dovedit suficientă pentru obținerea celor trei puncte puse în joc. După o cursă de urmărire de peste 40 de minute, Dinamo a preluat conducerea pe tabelă, 26 – 25 în minutul 53, dar gazdele au egalat la 28, pentru ca apoi să preia iarăși conducerea pe tabela de marcaj, până în finalul  partidei.

Potaissa Turda: Varo (10 intervenții), Ţenghea (1) – Thalmaier 6 goluri, Zacaciurin 4, Savic 4, Arsenic 3, Iancu 3, Adomnicăi 3, Rotaru 2, Lazăr 2, Asoltanei 1, Ignat 1, Cântec 1. Antrenor: Horaţiu Gal

Dinamo Bucureşti: Saied (6 intervenții), Irimuş (8), Grigoraş (1) – Komogorov 8 goluri, Gayduchenko 6, Bera 5, Descat 3, Mocanu 3, Gavriloaia 2, Mironescu 1, Esteki A.1. Antrenor: Eliodor Voica

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns