Handbal masculin, Liga Europeană EHF, turul II preliminar: Potaissa Turda – Fenix Toulouse (Franța) 35-35 (15-17)

În prima manșă a celui de-al doilea tur preliminar din EHF European League, formația turdeană Potaissa a încheiat la egalitate (35-35) partida cu formația franceză Fenix Toulouse, disputată marți, 22 septembrie, cu începere de la ora 21.45, în sala Gheorghe Barițiu din Turda.

Deși sorții i-au scos în cale Potaissei ”o nucă tare” în primele 20 de minute ale partidei cele două formații au mers cap la cap pe tabelă (10-10 în minutul 20). În ultima treime a primei reprize oaspeții s-au desprins la două goluri, mai ales datorită prestației de excepție a portarului Lettens, care a apărat, în tot meciul, 15 aruncări ale handbaliștilor de la Potaissa.

Cu nouă goluri marcate și numai șase primite în primele zece minute din partea a doua a meciului, Fenix Toulouse, care conducea în minutul 40 cu 26-21, părea că s-a desprins decisiv și victoria nu-i mai putea scăpa. Dar, pe fondul unei duble superiorități și a câtorva aruncări parate de portarii gazdelor, Irimuș, respectiv Șelaru,

în a doua treime din repriza secundă a fost rândul Potaissei să înscrie de nouă ori în poarta lui Lettens. Deoarece, în același interval de timp francezii au înscris doar de trei ori în poarta gazdelor, în minutul 50 Potaissa conducea pe tabela de marcaj cu un gol diferență: 30-29. Deși diferența s-a majorat și la două goluri (33-31 în minutul 55), gazdele nu au profitat de avantajul psihologic al echipei care vine din urmă și, în cele din urmă elevii lui Horațiu Gal s-au declarat mulțumiți cu o remiză, obținută ca urmare a unei intervenții salutare a lui Șelaru, care a salvat un gol la ultima aruncare spre poartă a echipei vizitatoare.

Din cauza măsurilor speciale dispuse de autorități pentru stoparea răspândirii bolii COVID-19, partida dintre Potaissa Turda și Fenix Toulouse s-a desfășurat fără spectatori.

Partida retur se va disputa peste o săptămână, la Toulouse.

Potaissa Turda: Irimuș, 8 intervenții, Șelaru, 4 – Ghiță (9 goluri), Talas (7), Szoke (5), Thalmaier (5), Dragoș Iancu (3), Dragas (2), Pavel (2), Zacaciurin și Savic, câte un gol. Au mai jucat: Cîntec, Lazăr și Rohozneanu

Fenix Toulouse:  Lettens, 15 intervenții, Oliveira, 4 – Ayoub Abdi (7 goluri), Ilic (6), Vieira (5), Steins și Jakobsen, câte 4, Chelle (3), Kempf, Ben Halima și Gilbert, câte 2 goluri. Au mai jucat Leventoux, Soudry, Sokolic.

Aruncări de la 7 metri:

Potaissa: 4/3; Fenix: 4/4

Eliminări: Savic / Sokolic (2), Soudry, Vieira, Gilbert și Jakobsen

Arbitri: Davor și Zoran Loncar – Croația

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns