Handbal: Legiunea Potaissei a deschis porțile pentru sexul frumos

Practic, odată cu începerea anului de învățământ preuniversitar 2019-2020, la Handbal Club Potaissa Turda a început să funcționeze un centru de junioare.

Fosta handbalistă Mihaela Tivadar, campioană europeană de tineret (Franța 2000), respectiv vicecampioană

Mihaela Tivadar
Sursa foto: www.prosport.ro

mondială (Rusia 2005) și medaliată cu bronz la campionatele europene (Norvegia/Danemarca 2010), cu echipa României, pentru care a înscris 91 de goluri în 102 partide, va coordona activitatea centrului de handbal fete înființat în aceste zile de Asociația Handbal Club Potaissa Turda. Născută în 14 iunie 1982, la Triteni colonie, Mihaela Tivadar, campioană a României cu Rulmentul Brașov, Oltchim Râmnicu-Vâlcea și CSM București, respectiv a Spaniei, cu Elda Prestigio, a mai evoluat pentru Universitatea Cluj-Napoca, HCM Roman, HCM Craiova și CSM  Ploiești. În competițiile europene rezervate formațiilor de club Mihaela Tivadar a obținut o Cupă Challenge (cu Rulmentul Brașov), respectiv o Cupă a Cupelor și o Supercupă a Europei, trofee câștigate pe când evolua la Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

În cursul unei conferințe de presă desfășurate luni, 9 septembrie la sala de sport Gheorghe Barițiu, președintele AHC Potaissa, avocatul Flaviu Sâsâeac a precizat că centrul de junioare își va începe activitatea cu trei grupe, de câte 25 de fete, la categoriile de vârstă de 6-7, 8-9 și 10-11 ani. ”Vom merge în toate școlile din Turda pentru a descoperi fete care doresc să joace handbal” a explicat Sâsâeac modul de selecție al viitoarelor componente ale echipelor de fete de la Potaissa Turda. ”La fel ca și în cazul grupelor de băieți, nu se vor percepe taxe pentru participarea fetelor la activitățile ce se desfășoară la centrul de junioare, respectiv antrenamente și meciuri” a mai adăugat Flaviu Sâsâeac. Participarea fetelor la competițiile regulate va începe odată cu sezonul 2020-2021, când Potaissa intenționează să înscrie o echipă de handbal feminin în campionatul rezervat categoriei de vârstă 11-12 ani.

În cariera sa, Mihaela Tivadar a evoluat pe toate posturile dintr-o echipă de handbal, în afara celui de portar.
Sursa foto: www.jurnalulprahovean.ro

În ceea ce privește obiectivele pe termen mediu ale noului centru, președintele AHC Potaissa speră ca, în 4-5 ani, handbalul feminin să aibă echipe la toate categoriile de vârstă, pentru ca apoi să se poată forma o echipă de senioare ce va evolua în Divizia A, al doilea eșalon valoric al handbalului românesc. Iar de acolo încolo, Flaviu Sâsâeac speră că handbalistele de la Potaissa vor urma traseul băieților, ce fac parte, de câțiva ani, din ”careul de ași” care domină Liga Zimbrilor.

Prezent la conferința de presă desfășurată luni, 9 septembrie, la sala de sport Gheorghe Barițiu, cu prilejul începerii oficiale a activității centrului de handbal junioare de la Potaissa, primarul Turzii, Cristian Matei, un asiduu susținător al sportului local, a declarat că atât pentru recent înființata formație de volei feminin cât și pentru echipele de handbal fete ale Potaissei autoritățile publice turdene au în vedere concretizarea unui proiect, în valoare de 5 milioane de euro, ce prevede construirea unui campus sportiv. Campusul, ce va cuprinde și spații de cazare, pe lângă o sală de sport, va fi amplasat, cel mai probabil, în Complexul sportiv de pe strada Stadionului ce include, deocamdată, terenuri de fotbal și bazinul didactic de înot, a mai adăugat Cristian Matei.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns