Handbal feminin, Liga Florilor: Universitatea Cluj-Napoca – SCM Râmnicu-Vâlcea 23 – 34 (8 – 20)

SCM Râmnicu-Vâlcea, antrenament cu public înaintea derby-ului cu CSM București

Într-o partidă ce a contat pentru etapa a IV-a a Ligii Florilor, liderul clasamentului, SCM Râmnicu-Vâlcea a dispus de formația clujeană Universitatea. Meciul,  desfășurat duminică, 15 septembrie, în sala Gheorghe Barițiu, a constituit o premieră pentru Turda, oraș în care s-a jucat, pentru prima dată, o partidă programată în primul eșalon valoric al handbalului feminin românesc.

Formația din Râmnicu-Vâlcea a aruncat în luptă ”artileria grea” și s-a distanțat pe tabela de scor încă de la începutul unei partide, pe care a condus-o ”da capo al fine”.

Clujencele au mai redus din diferență în repriza a doua și, pe fondul relaxării formației oaspete, cu zece minute înaintea finalului partidei Universitatea s-a apropiat la șapte goluri de vâlcence (20 – 27, min. 50). Din acel moment  liderul la zi al Ligii Florilor și una din cele două formații românești participantă la Liga Campionilor Europeni la handbal feminin, a apăsat pe accelerație și, până la finalul partidei a refăcut, aproape în totalitate diferența consemnată la pauză.

De la formația vâlceană s-au detașat, prin evoluții, portarul Yulyia Dumanska, cu 8 intervenții salvatoare pentru

Yulyia Dumanska, portarul formației SCM Râmnicu-Vâlcea și al echipei naționale de handbal feminin a României

poarta sa, într-o repriză și Cristina Florica (7), Alexandra Badea (6), respectiv Asma Elghaoui (5), marcatoarele celor mai multe goluri. Pentru Universitatea Cluj-Napoca cele mai multe goluri le-au înscris Diana Lazăr (5), Florina Chintoan și Patricia Moraru, câte 4. S-a remarcat, de asemenea, portarul Viorica Țăgean, care, prin cele zece intervenții salvatoare pentru poarta sa a redus proporțiile scorului.

Universitatea Cluj-Napoca, o echipă ce nu și-a găsit încă cadența, a suferit, în partida de la Turda, a patra înfrângere consecutivă din campionat și, fără niciun punct câștigat în primele patru etape, formația de pe Someș ocupă ultimul loc în clasament.

În etapa a V-a, Universitatea Cluj-Napoca va juca sâmbătă, 21 septembrie, la Brăila, cu formația locală Dunărea. De partea cealaltă, SCM Râmnicu-Vâlcea va întâlni, de asemenea sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30, pe CSM București, într-o partidă considerată primul derby al campionatului.  Meciul de la Râmnicu-Vâlcea va fi transmis de Televiziunea Română 1.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns