Guvernul dixit: Sală de sport la Turda

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai unei săli a sporturilor pentru competiții de nivel internațional, amplasată în Baza Sportivă din Turda.

În ședința Guvernului, de joi, 2 august, s-au aprobat ”indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Sală de sport competiţională de nivel internaţional, Bază sportivă Turda, realizat prin Compania Naţională de Investiţii C.N.I. – S.A” se precizează într-un comunicat transmis presei după ședința de joi, 2 august, a Guvernului României.

Construcția sălii, cu o capacitate de 3 mii de locuri, ar costa circa 16 milioane de euro. Din cauza lipsei unei săli adecvate, echipa de handbal masculin Potaissa Turda, câștigătoare a Challenge Cup EHF, ediția 2017 – 2018 a disputat, doi ani la rând, manșele de acasă ale finalei Challenge Cup EHF în sala Horia Demian, din Cluj-Napoca, din caza lipsei, din Turda, a unei săli omologate pentru partide la acest nivel. La Turda a mai existat o tentativă de construire a unei săli polivalente, prin anul 2000, dar proiectul de atunci a sucombat după încveeprea lucrărilor la fundația edificiului, ce urma să fie amplasat pe un teren situat în perimetrul actualului Parc al Teilor, din cartierul Oprișani.

E.H

Sursa imaginii: www.turdanews.net

 

Lasă un răspuns