Guvernul a vărsat peste 5 milioane de lei, din vistieria statului în bugetul Turzii

În săptămâna precedentă, bugetul Turzii s-a îmbogățit cu circa 5 milioane de lei. Banii, alocați de la bugetul statului, reprezintă cote și sume defalcate din impozitul pe venit (2.214.000 lei), respectiv sumele defalcate din TVA (2.870.000 lei), cuvenite Turzii.

Potrivit rectificării bugetare aprobate de Consiliul local în ședința de miercuri, 29 noiembrie, sumele provenite din cele două surse amintite s-au repartizat, în principal, pentru cheltuielile cu personalul, la unitățile de învățământ preuniversitar din Turda. În acest scop s-au alocat aproape 2,8 milioane de lei. Tot la capitolul ”învățământ” al secțiunii de cheltuieli din bugetul local s-au mai direcționat 600 de mii de lei, bani destinați cheltuielilor materiale. Felii din ”bucata de tort” rămasă s-au alocat pentru străzi (744 de mii de lei, pentru cheltuieli materiale), la întreținerea grădinilor publice și a spațiilor verzi (440 de mii de lei) și pentru plata abonamentelor la serviciul de transport public urban de călători, de care beneficiază, potrivit legii, unele categorii de persoane. În acest scop s-au alocat 410 mii de lei. În continaure, Casa de Cultură a mai primit 25 de mii de lei, respectiv Poliția locală, 70 de mii de lei pentru cheltuieli de personal. În același scop s-au alocat 10 mii de lei Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor și 8 mii de lei, Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”.

După rectificarea bugetară de la sfârșitul lunii noiembrie, bugetul Turzii a crescut, de la peste 110,5 milioane de lei, la mai mult de 115,7 milioane de lei. Bugetul Turzii a atins cea mai mare valoare, din 1990 încoace.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns