Fotbaliștii și handbaliștii, excelenții Turzii în 2018

Cea de treia ediție a galei Zilelor Turzii și-a desemnat premianții, răsplătiți cu medalii, diplome și trofee, în cursul unui eveniment desfășurat sâmbătă, 18 august, la Teatrul Aureliu Manea, cu începere de la ora 18.

La această ediție, prin acordarea premiului de excelență în regim de ”2 în 1” organizatorii au pus semnul egalității între performanța fotbaliștilor de la Sticla Arieșul Turda, care, după mulți ani petrecuți prin diviziile inferioare din fotbalul județean, au revenit în Liga a 3-a și cea a handbaliștilor de la Potaisssa, câștigători, în 2018, ai Cupei Challenge, competiție europeană intercluburi ce se desfășoară sub egida EHF. Despre handbal a mai fost vorba și la acordarea premiilor din secțiunea ”10 pentru Turda” în cadrul căreia Nenad Savic,  veteran și, totodată  căpitan al echipei de handbal Potaissa, a fost desemnat ”cel mai bun sportiv al Turzii” pentru anul în curs.

Ceilalți premiați au fost Cornel Miron (cel mai bun actor), Oana Vențel (cea mai bună cântăreață), publicația online TurdaNews (cel mai bun produs de presă scrisă), Daniela Nicoară (omul de afaceri al anului, la Turda), prof. dr. Răzvan Mihai Neagu (cel mai bun scriitor turdean în 2018), Da Vinci Sistems (cea mai performantă organizație neguvernamentală), Colegiul Național Mihai Viteazul (cel mai bun liceu din Turda) și Școala Gimnazială Teodor Murășanu. Organizatorii galei au desemnat Salina cel mai bun brand al Turzii în 2018, iar ansamblul ”Datina” al Casei de Cultură (instructor-coregraf Ioan Cuc) a fost apreciat drept cea mai valoroasă formație folclorică pentru anul în curs.

În prima parte a evenimentului, organizatorii au oferit diplome și medalii șefilor de promoție de la cele cinci școli gimnaziale și de la cele șase licee din Turda. Cu acest prilej au fost premiați, de asemenea, elevii care au obținut rezultate deosebite la fazele naționale ale olimpiadelor școlare, precum și cei care au realizat medii de 10 la evaluarea națională a elevilor de gimnaziu, respectiv la examenul de bacalaureat, sesiunea iulie 2018.

Toți laureații galei Zilelor Turzii au primit distincțiile acordate din mâna primarului localității, Cristian Matei, care, cu peste două ore de prezență pe scena Teatrului Aureliu Manea a realizat un adevărat tur de forță, ce necesită pregătirea fizică a unui sportiv.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns