Final de proiect cu finanțare europeană, la Turda: Consolidarea capacității instituționale a primăriei, prin implementarea sistemului de management al calității

La Primăria din Turda s-a încheiat procesul de implementare a sistemului de management al calității, ce atrage după sine consolidarea capacității instituționale. Implementarea proiectului, ce a beneficiat de peste 420 de mii de lei, bani nerambursabili, din care circa 360 de mii de lei, adică 85 la sută din valoarea totală, s-au alocat din fonduri europene (Fondul Social European, prin programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020), a durat opt luni. Început în 26 ianuarie, anul acesta, proiectul s-a încheiat în 26 septembrie, odată cu conferința de închidere, desfășurată marți, 25 septembrie, la hotelul Potaissa, din centrul Turzii.

Implementarea proiectului ISO 9001- 2015 la Primăria din Turda a presupus dotarea instituției cu un sistem de management al documentelor. Dr. inginer Eugen Crețu, reprezentantul companiei SOBIS Solutions din Sibiu, unde s-a realizat sistemul de management al documentelor instalat la Primăria din Turda a precizat că firma sa a implementat astfel de sisteme în peste 80 de instituții ale administrației publice, primării, prefecturi sau consilii județene din țară.

Primarul Turzii, Cristian Matei, a remarcat că implementarea sistemului de maangement al calității ISO 9001-2015 a dovedit utilitatea  celor 114 calculatoare noi, cumpărate la Primăria din Turda în ultimii doi ani.

La conferința de închidere a primului proiect finanțat din fonduri europene, finalizat la Turda în timpul mandatului de primar al lui Cristian Matei, au participat primari din localitățile Ploscoș (Aurel Truță), Aiton (Nicolae Făgădaru), Tureni (Dana Mănăilă), Luna (Aurel Giurgiu), Săndulești (Călin Fărgaciu), respectiv Mihai Viteazul, comună reprezentată la conferință de către viceprimarul Gligor Sasu. În restaurantul hotelului Potaissa, locul desfășurării conferinței s-au mai aflat directori ai unor instituții și companii cu capital public din Turda, precum Salina (Simona Baciu), Compania de Apă Arieș (Bogdan Bobic), Spitalul municipal (manager, dr. Ovidiu Stănilă), sau Poliția locală ( director executiv, Valer Moldovan).

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns