Filiala turdeană a Partidului Pro România, loc de campare pentru turiști din politica locală

Componența conducerii filialei Pro România Turda, rezultată în urma alegerilor desfășurate luni, 11 septembrie, reprezintă o mixtură de politicieni care au trecut pe la mai multe formațiuni politice în cariera lor.

Astfel, Mircea Irimie, președintele filialei locale Turda a Pro România și-a început cariera politică la PSD, a trecut apoi la Partidul Democrat, ulterior PD-L, de acolo a sărit în barca conservatorilor, de unde a trecut la Alianța Democrat-Liberală (ALDE), iar mai apoi la Pro România. Prim-vicepreședintele filialei turdene a Partidului Pro România și, totodată președinte sl organizației de femei, Dorina Arion, a avut un parcurs politic jalonat de formațiuni mai de stânga  decât cele pe la care a trecut actualul său șef de partid, Mircea Irimie. Astfel, Dorina Arion, inițial membră a filialei PRM Turda, a ”dezertat” la PSD, de unde, simțind ”dizgrația ce va să vie” a urcat în barca Românilor Uniți, la cârma căreia s-a instalat senatorul social-democrat Alexandru Cordoș, refugiat, de asemenea, la filiala clujeană a Partidului România Unită, când a simțit că îi fuge dregătoria de sub picioare.

Caracterizată de perseverență, Dorina Arion, care  a demonstrat  că nu renunță cu una, cu două, și că de vrea politică, apoi politică face, pare a fi un partener potrivit la conducerea filialei turdene a Pro România, condusă de către tenacele Mircea Irimie, care le-a demonstrat social-democraților că merită un loc mai bun decât cel din rândul al doilea, în care era plasat la PSD Turda și, odată trecut la Partidul Democrat, în 2008 a devenit consilier local și viceprimar. Patru ani mai târziu, Mircea Irimie i-a predat aceeași lecție șefului său de partid, Tudor Ștefănie și, când nimeni nu mai credea în el, proaspătul ex-viceprimar Mircea Irimie devenea deputat PD-L în colegiul uninominal nr. 8, Turda.

De la defunctul PD-L, peștele mai mare, înghițit de PNL-ul mai mic, provine și Paul Cățănaș, uns acum președinte al organizației de tineret a filialei turdene Pro România, după ce a fost membru al Consiliului local Turda, sub stindardul portocaliu. Dintre cei cinci vicepreședinți, Roland Gergely și Romeo Girodi l-au urmat pe Mircea Irimie precum doi paji credincioși, în periplul politic al acestuia, de la Partidul Conservator la ALDE, iar acum la Pro România. Ceilalți trei vicepreședinți, respectiv Emil Mureșan, Ana Maria Pop și Adrian Pop, completează staff-ul Pro România, filiala Turda, din care mai fac parte Coralia Valentina Surdea (secretar executiv), Ioan Arion (trezorier), respectiv  Steliana Vâtcă, Maria Budae, Vicențiu Mărincean, Alexandra Gărduș, Olimpia Popa și Bogdan Moldovan, membri.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns