Festivalul internațional de teatru de la Turda, ediția a II-a: Peste 100 de spectacole în zece zile

Cea de-a doua ediție a Festivalului internațional de teatru de la Turda va avea loc între 29 iunie și 7 iulie. Dacă la ediția inaugurală, desfășurată în luna septembrie a anului 2017 ”toamna s-au numărat participanții” de această dată, alături de Teatrul Aureliu Manea, gazdă a festivalului, vor evolua la Turda, în luna lui cuptor, trupe de la teatre precum cele din Constanța (Teatrul de Stat), Târgu-Jiu (Elvira Godeanu), Suceava (Matei Vișniec), sau Teatrul Nottara, din București.

La cea de-a doua ediție a festivalului, desfășurată sub leit-motivul împreună/togheter s-au înscris ”47 de teatre de stat și companii de teatru independent din România, cu 65 de spectacole și 58 de companii de teatru din străinătate și artiști independenți, cu 58 de spectacole” se precizează într-un comunicat al Teatrului Aureliu Manea. ”Într-un timp relativ scurt trebuie să luăm niște decizii și sperăm să fie cât mai bune. Sunt extrem de fericit pentru că, multe companii din străinătate au aplicat anul acesta la festival. Sper să avem un buget care să ne permită să aducem cât mai mulți invitați” a declarat managerul Teatrului Aureliu Manea din Turda, actorul Cătălin Grigoraș.

Organizatorii promit că vor reveni în cel mai scurt timp cu lista finală a  participanților la ediția 2018 a festivalului internațional de teatru de la Turda.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns