Fântânile arteziene din centrul Turzii, vandalizate de patru ori în această vară

În mai puțin de două luni, fântânile arteziene din centrul Turzii au fost curățate și reparate de patru ori, după ce, în luna iulie, s-a executat reabilitarea completă a acestora. Reprezentanții autorităților locale apreciază că ”atacurile” asupra fântânilor reprezintă operațiuni premeditate.”Bunurile publice proaspăt reabilitate sunt sistematic vandalizate și distruse cu rea intenție de anumite persoane”… Luni, 28 august, fântânile au fost curățate după ce în apa acestora s-a aruncat făină de mălai, iar în dimineața de marți, 29 august, la scurt timp după curățare, apa fântânilor era iarăși murdărită  cu mălai.

Într-un comunicat al Primăriei din Turda se menționează că autoritățile locale nu pot ”tolera aceste gesturi! Bunurile publice de care trebuie să beneficieze toți locuitorii acestui oraș trebuie respectate, iar cei care recurg la astfel de gesturi distructive vor trebui să își asume consecințele!” Poliția locală se va mobiliza pentru depistarea și prinderea făptașilor. Aceștia vor plăti costurile generate de repararea stricăciunilor pe care le-au provocat fântânilor arteziene, dă asigurări administrația turdeană. ”Asumarea este un gest pe care toți cei care trăim în această comunitate trebuie să ni-l însușim!”

În finalul comunicatului, autoritățile publice turdene solicită ajutorul locuitorilor orașului în combaterea actelor de vandalism. ”Vă rugăm să ne ajutați să combatem acest fenomen și să ne unim forțele pentru pedepsirea celor care își bat joc de munca noastră, a tuturor. În acest sens, vă rugăm să ne semnalați absolut orice tentativă de distrugere a bunului public pe care o veți constata și să sunați la dispeceratul Poliției locale, la unul dintre numerele de telefon: 0731300903 sau 0264317303. În paralel, Primăria municipiului Turda va lua toate măsurile pentru a supraveghea permanent mobilierul urban” se mai precizează în comunicat.

 

E.H

Lasă un răspuns