Fabrica de Timp Liber: Invitație la grădinărit

Șase parcele cu dimensiunile de 5 x 1,5 metri așteaptă să fie cultivate cu legume, de către turdenii amatori de grădinărit. Prin proiectul ”La grădină” Centrul Comunitar „Fabrica de Timp Liber” situat în incinta fostei fabrici de bere din Turda, oferă persoanelor interesate de grădinărit parcele, situate pe terenul din spatele berăriei. Beneficiarii celor șase parcele vor putea să cultive acolo legume, pentru propria folosință sau în scopul vânzării, se precizează într-un comunicat al Centrului Comunitar ”Fabrica de Timp Liber”. Cetățenii care doresc să cultive o astfel de grădină vor primi gratuit răsaduri, semințe, unelte și sfaturi din partea promotorilor proiectului, se mai precizează în comunicat.

Prin acest program, Fundația Rațiu pentru Democrație și Fabrica de Timp Liber încurajează alimentația sănătoasă, cu legume crescute natural, din soiuri specifice Transilvaniei.

Persoanele interesate se pot înscrie, pentru obținerea unei parcele, prin intermediul poștei electronice, la adresa office@ratiucenter.ro sau telefonic, prin apelarea numărului 0728 989 087 (Florin).

Din 10 până în 20 aprilie, în grădinile de legume se pot planta răsaduri de ridichi de vară, dovlecei, spanac, mărar, ardei și roșii, dar și soiuri de varză timpurie, se precizează pe site-ul http://agrointel.ro Până la mijlocul lunii aprilie, în grădini se pot planta rădăcinoase, precum morcovii, pătrunjelul sau păstârnacul. Între 20 și 30 aprilie se mai pot planta castraveți, fasole, sfeclă roșie și dovleac pentru copt. De la mijlocul lunii aprilie începe plantarea verzei, guliei și a conopidei, dar și a țelinei.

Combinațiile de legume și rădăcinoase indicate de http://agrointel.ro: culturile de morcovi și de mazăre, semănate alternativ, ceapă-sfeclă roșie-gulie, cartof timpuriu-mazăre, cartofi-fasole sau ridichi de lună-fasole. Se recomandă evitarea   combinațiilor ceapă-usturoi, morcov-pătrunjel, mazăre-fasole sau castravete-cartof.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns