Expoziții în tandem:Dana Deac și Carmen Cecilia Rusu – Universuri paralele zugrăvite din penel

La Turda se poartă expozițiile de artă plastică realizate în tandem. Joi, 17 august, a avut loc vernisarea a două astfel de expoziții.

În ordine cronologică, la ora 18, la hotel Salis, din Turda Nouă, ce a intrat, cu acest prilej, în galeria spațiilor expoziționale din oraș, s-a deschis expoziția ”Multivers: Universuri paralele” ce cuprinde picturi din creația lui Carmen Cecilia Rusu și a Danei Deac.

Expoziția, găzduită la etajul al V-lea al hotelului Salis, ce reunește circa 40 de lucrări, realizate cu vopsele acrilice, se poate vizita zilnic, între orele 17-21, până în 30 august.

Printre cei aproximativ 40 de participanți la vernisarea expoziției s-au aflat primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, care s-a declarat oarecum nemulțumit pentru că Dana Deac și Carmen Cecilia Rusu, deși membre ale Asociației Artiștilor Plastici din Câmpia Turzii, au organizat expoziția ”Multivers: Universuri paralele” la Turda. Poate motivul acestei alegeri se justifică prin însuși titlul expoziției! Despre lucrările cuprinse în expoziția ”Multivers: Universuri paralele” și despre cele două pictorițe, au vorbit profesoara Felicia Răcean și artistul plastic turdean Cornel Vana.

Carmen Cecilia Rusu – cursantă a secţiei externe de pictură Câmpia Turzii, a Școlii Populare de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, pictează din 2014. În mai puțin de trei ani, Carmen Cecilia Rusu a participat cu lucrări la 64 de expoziții, personale sau de grup, organizate în străinătate și la numai 14 expoziții ce au avut loc în țară. Carmen Cecilia Rusu, care folosește, mai ales culorile acrilice, pentru realizarea picturilor sale, a expus la hotel Salis 18 lucrări: Misterul lunii, Călătorind în Univers, Călătorul, Rătăcind în noapte, Evoluție, Venus, În inima pădurii, Pădure stranie, Meandre, În adâncul pământului, Închisoarea timpului,Întoarcere în timp, Genesis, Mister, Entitate, Infern, Bucată de paradis și Rătăcind în timp. Dimensiunile tablourilor sale oscilează, de la 40 x 50 cm (Mister), până la cele de mari dimensiuni, precum ”În inima pădurii” (80 x 90 cm) sau ”Bucată de paradis” (100 x 60 cm).

În vara aceasta, Carmen Cecilia Rusu a participat la tabăra de pictură, grafică și arte decorative „Apă à la Cluj” organizată de Școala Populară de Arte ”Tudor Jarda” și desfășurată în perioada 3 – 7 iulie.

Dana Deac, bibliotecară la instituția publică de profil din Turda, a debutat în artele plastice cu expoziția ”Colaje” găzduită de Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” în luna decembrie a  anului 2010. După aproape trei ani, în iunie 2013, a urmat o altă expoziție, cu lucrări de grafică, pictură și colaj, găzduită la Galeria de Artă din Turda. În anul 2015, luna august, Dana Deac revenea în spațiul expozițional al Bibliotecii ”Teodor Murășanu” cu expoziția de pictură ”Anotimpul culorilor”. Pentru expoziția de la hotelul Salis, Dana Deac a pregătit circa 20 de picturi, realizate în culori acrilice.

 

Emil HĂLĂȘTUAN       

Lasă un răspuns