Expoziție la muzeu: Marea Unire. Unitate prin artă

Liceeni din  Turda, Fălticeni și Râmnicu-Vâlcea, localități din cele trei țări românești, își dau întâlnire în inima Transilvaniei, la faza finală a concursului pentru elevi ”Marea Unire. Unitate prin artă”.

Concursul, inițiat de Muzeul de Istorie din Turda, în parteneriat cu Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” din Fălticeni și cu Muzeul Județean ”Aurelian Sacerdoteanu” din Râmnicu-Vâlcea, a constat din realizarea, de către participanți, a unor lucrări de artă plastică (pictură, grafică, fotografie), ce reprezintă obiective incluse în patrimoniul cultural al orașelor natale.

Etapa națională a concursului ”Marea Unire. Unitate prin artă” ce se desfășoară la Turda, între 4 și 7 iulie, constă din organizarea unei expoziții cu lucrările de artă plastică realizate de către elevii participanți din cele trei județe: Suceava, Vâlcea și Cluj.

Vernisarea expoziției, găzduită de Muzeul de Istorie din Turda, va avea loc  vineri, 6 iulie, de la ora 18. Cu acest prilej va avea loc și festivitatea de premiere a căștigătorilor clor trei secțiuni ale concursului de artă pastică, respectiv pictură, grafică și fotografie.

Expoziția va rămâne la Turda până la sfârșitul lunii iulie, iar ulterior va fi itinerată în ţară, după următorul calendar: 2–4 august, vernisarea expoziției și excursia elevilor la Fălticeni (grupurile din Turda şi Râmnicu Vâlcea); 5–7 septembrie, vernisarea expoziției și excursia elevilor la Râmnicu Vâlcea (grupurile din Turda şi Fălticeni), se precizează într-un comunicat transmis de Muzeul de Istorie din Turda.

Lansat de către Muzeul de Istorie Turda, proiectul ”Marea Unire. Unitate prin artă” – dedicat anului Centenar – a avut drept scop ”implicarea tinerilor din cele trei regiuni istorice în cunoașterea patrimoniului cultural din orașele natale şi conştientizarea valorii acestuia la nivel naţional şi european” se mai arată în comunicatul organizatorilor.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns