Expoziție de pictură și grafică: Cristina Oprea – Trăiri și sentimente metamorfozate

Odată cu debutul primei ediții a Festivalului internațional de teatru de la Turda, vineri, 8 septembrie, de la ora 18.30, va avea loc vernisarea unei expoziții de pictură și grafică ce reunește lucrări din creația Cristinei Oprea. Expoziția va fi găzduită la teatrul Aureliu Manea.

Referent la Casa de Cultură din Turda, profesor dr. în istoria artelor plastice Cristina Oprea , născută în 10 septembrie 1970, la Craiova, a participat la 83 de expoziţii de grup – saloane şi bienale de artă în galerii de artă  şi muzee – organizate la Craiova, Bucureşti, Bacău, Râmnicu-Vâlcea, Suceava, Arad, Reşiţa, Constanţa, Sibiu, Ploieşti, Bârlad, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Piatra-Neamţ, Tulcea, Aiud, Târgu-Jiu, Cavnic, Turda și la Sinaia.

De asemenea, Cristina Oprea, absolventă, în anul 1996, a Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, a participat, cu lucrări, la 71 de expoziţii internaţionale,  în Canada (Toronto), Olanda (Maastricht, Chaam, Demman Island), Franţa (Angers, Taverny, Port-du- Bouc, Le Loroux- Bottereau, Beziers, Mauleon, Chamonix, Bourbonne les Bains, Lewarde, Gradignan, Joigny), Italia (Gradara, Cosenza, Castel San Petro Terme, Milano, Brescia, Cremona, Bodio Lomnago), Brazilia (Vitoria), Serbia (Gornji Milanovac, Belgrad), Bosnia şi Herţegovina (Sarajevo), Spania (Barcelona, Cadaques), R.P. Moldova (Chişinău), Polonia (Ostrow Wielkopolski, Raciborz), Bulgaria (Sofia, Russe), Grecia (Tesalonic), Portugalia (Alcochete), Germania (Hamburg, Syke, Weinstadt), Slovenia (Lublijana), Turcia, Austria (Maria Enzersdorf) și S.U.A. (California, Priceton, Virginia, Manchester).

Până la expoziția Trăiri și sentimente metamorfozate a cărei vernisare va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 18.30, la teatrul Aureliu Manea, din Turda, prof. dr. Cristina Oprea a mai avut 60 de expoziții personale de artă plastică, găzduite de galerii și muzee de artă din Cluj-Napoca, Bucureşti, Craiova, Râmnicu – Vâlcea, Drobeta Turnu-Severin, Sibiu, Slatina, Câmpulung Muscel, Târgu-Jiu, Braşov, Alba-Iulia, Turda, Câmpia Turzii, respectiv la Wiener-Neustadt şi Lichtenwort, în Austria.

Pasionată și de literatură, Cristina Oprea a publicat trei volume de poezii, respectiv Labirintul albastru– Editura AIUS, Craiova 2006, Trăiri stilizate- Editura AIUS, Craiova, 2015 și Mărturisiri de suflet-Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca, 2016. De asemenea, Cristina Oprea a scris șapte cărți cu literatură pentru copii. Printre acestea se numără Poveşti pentru vacanţa de Crăciun și Mariela, cărţi de autor, publicate la editura CAIUS din Craiova, ilustrate cu desene din creația Cristinei Oprea. Aceasta a mai publicat lucrări de grafică, în mai multe reviste din țară.

Cristina Oprea se numără, de asemenea, printre membrii Cercului Cultural Româno-Austriac Unirea, din Wiener Neustadt, Austria și cei ai Cenaclului de Arte Plastice ,,I.D.Negulici” din Câmpulung Muscel.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns