Donații pentru câinii străzii

Turdeni cu suflet mare au asigurat, pentru cinci zile, hrana de care au nevoie cei aproximativ 200 de câini fără stăpân ”internați” la adăpostul de la Viișoara, administrat de Asociația ”Amicii noștri” și a încă 30 de câini, aflați în grija unor familii. Pe lângă Daniela Panaitescu, inițiatoarea campaniei, la acțiunea de colectare de hrană pentru câinii străzii din Turda și din localitățile învecinate au mai participat Simona Maria, Mariana Mari, Nicoară Lenke, Anca Popa și Ani Danciu.

Acțiunea de colectare de hrană pentru câini, desfășurată luni, 28 august, între orele 11 și 15, în incinta hipermarket-ului Kaufland, din Turda, s-a încheiat cu strângerea a 595 de kilograme de mâncare (boabe). Pe lângă acestea, oameni care își făceau cumpărăturile la Kaufland au mai donat peste 80 de kg de conserve și nouă kilograme de morcovi. De asemenea, din donații s-au mai colectat 654 de lei, bani care se vor folosi pentru acoperirea unei părți din cheltuielile pentru întreținerea adăpostului. Fodor Dora, președintele asociației ”Amicii noștri” a precizat că pentru întreținerea celor 200 de câini din adăpostul de la Viișoara se cheltuiesc între 25 și 30 de mii de lei, lunar. Practic banii pentru întreținerea câinilor de acolo provin de la persoanele care au făcut ”adopții la distanță”. Marea majoritate a acestora locuiesc în Anglia și au ajuns să adopte câini de la adăpostul din Viișoara grație lobby-ului desfășurat în acest sens de asociația turdeană ”Amicii noștri” împreună cu ”Amicii Dog Rescue” asociația similară din Anglia, condusă de Ann Pursey.

Implicarea iubitorilor de animale din Marea Britanie, grupați în asociația ”Amicii Dog Rescue” în gestionarea problemei câinilor fără stăpân din Turda, a avut ca rezultat și construirea unui nou adăpost pentru câinii fără stăpân, realizat conform standardelor europene în domeniu. Adăpostul, ce se va construi, de asemenea, în localitatea Viișoara, va costa în jur de 70 de mii de euro. În ceea ce privește stadiul lucrărilor de acolo, Fodor Dora a declarat că până la sfârșitul lunii august, respctiv până vineri, se vor încheia lucrările de îngrădire a perimetrului viitorului adăpost pentru animalele fără stăpân, ce va funcționa în localitatea Viișoara.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns