DJ 150 a parcurs drumul de la modernizare la întreținere

Anunțata și reanunțata, cu surle și cu trâmbițe, modernizare a drumului ce face legătura între comunele clujene Mociu, Frata și Viișoara, s-a transformat în întreținere.

Într-un comunicat de joi, 12 septembrie, Biroul de presă al Consiliul Județean Cluj a anunțat că a început așternerea covorului asfaltic, pe o porțiune lungă de un kilometru din DJ 150, de la Mociu înspre Frata. ”După ce, în prealabil, s-au executat plombări, burdușiri și alte lucrări pregătitoare, s-a asfaltat un sector de drum în lungime de un kilometru, pe ambele sensuri de circulație, precum și un sector de cca. 1,5 km pe un sens, urmând ca în cursul zilei de azi (n.r: joi, 12 septembrie 2019) să fie asfaltată această porțiune și pe celălalt sens. Lucrările de asfaltare se derulează de la joncțiunea cu drumul național DN 16 (km 40+300), pe direcția Frata” se precizează în comunicat.

Porțiunea de drum asfaltată face parte dintr-un sector de drum lung de 7,5 kilometri. În a doua etapă urmează asfaltarea a încă 5,5 kilometri din DJ 150, inclusiv în  localitatea Frata, se mai arată în comunicatul Consiliului Județean Cluj, instituție în administrarea căreia se află drumurile județene.

”În ansamblu, lucrările de întreținere derulate de Consiliul Județean Cluj pe acest drum vizează un tronson lung de 39,7 kilometri, de la kilometrul 0+600 până la kilometrul 40+300. Operațiunile constă în plombări, burdușiri, completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, desfundarea şi curăţarea podeţelor, şanţurilor şi a rigolelor, cosiri și tăierea lăstărișului situat în vecinătatea căii de rulare și așternere de covor asfaltic” se promite în comunicatul forului deliberativ clujean.

E.H

 

Lasă un răspuns