Declarații din ocnă, după semifinala concursului Eurovision 2018: TIRI – Mă simt onorat să cânt în Salina din Turda. Nu mulți artiști au această șansă

Se spune că, într-un concurs, va câștiga cel care se gândește cel mai puțin la această posibilitate. Se pare că acesta a fost și cazul constănțencei Claudia Andas, câștigătoarea semifinalei naționale Eurovision 2018, desfășurată duminică, 11 februarie, la Salina din Turda. La conferința de presă ce a avut loc după spectacol, în amfiteatrul din Mina Rudolf, transformat în ”Cameră verde” pe parcursul desfășurării evenimentului organizat de TVR, în parteneriat cu Primăria și cu societatea Salina SA Turda, învingătoarea a mărturisit că nu se aștepta să câștige.

În general, Claudia Andas nu se aștepta la nimic, adică nu își propusese vreun obiectiv de atins la semifinala Eurovision desfășurată, în premieră mondială, într-o salină, la 90 de metri sub pământ. ”Am venit aici, cu mare, mare bucurie, să ne simțim bine în acest loc superb” a precizat Claudia Andas. Aceasta și-a continuat mărturisirea, făcută după miezul nopții, la lumina reflectoarelor din Camera verde: ”Sunt absolut copleşită. Am dat totul pe scenă şi mă bucur că am reuşit să îmi asum mesajul acestei piese. În doar trei luni de zile, am creat acest proiect, am ajuns cu piesa acolo unde trebuie şi abia aştept să urc pe scena marii finale” a adăugat câştigătoarea show-ului.

TIRI, finalist al concursului național Eurovision 2018

În aceași ordine de idei, TIRI, de asemenea calificat în finala Eurovision România, ce va avea loc în 25 februarie, la Sala Polivalentă din București, s-a arătat fericit de performanța reușită la Turda: ”Mă simt onorat să cânt în Salina Turda. Nu mulţi artişti au această şansă” a spus TIRI.

Feli, cea de-a treia calificată în finală, a declarat: „Mă bucur de această experienţă muzicală şi pentru că am cântat una dintre piesele mele de suflet – Bună de iubit – de pe primul meu album “Eu sunt Feli”. Bună de iubit reprezintă, de fapt, o declaraţie de independenţă a femeilor asumate şi libere, care vor şi pot să facă orice îşi propun. ”Mulţumesc pentru sutele de mesaje de susţinere pe care le-am primit de la voi. E frumos să simţi că eşti numai Bună de iubit!” a mai declarat Feli, la finalul show-ului.

Loredana Corchiș, de la studioul teritorial TVR Cluj ”stăpâna Camerei verzi” poate depune mărturie și despre existența unui ”prezentator fericit” după show-ul din Salina Turda. Pe lângă dorința liber exprimată de a reveni în salină, în calitate de interpret de muzică de operă, Cezar Ouatu s-a arătat încântat de potriveala sorții, care a făcut să afle că atât el cât și câștigătoarea semifinalei de la Turda s-au născut în 18 februarie, ziua în care Cezar Ouatu, împreună cu Diana Dumitrescu vor prezenta ultima

Feli – a prins finala Eurovision România 2018 cu melodia ”Bună de iubit”

semifinală a concursului Eurovision România, ce va avea loc la Sighișoara.

 

Clasamentul final al semifinalei concursului Eurovision România, desfășurată duminică, 11 februarie, de la ora 21, în Salina Turda:

Claudia Andas („The One”) 56 de puncte; TIRI („Deşert de sentimente”)  43 de puncte; Feli („Bună de iubit”) 43 de puncte; Nicoleta Ţicală („Una oportunidad”) 40 de puncte; Lion’s Roar („Rekindle The Flame”) 29 de puncte;

Ioana Ciornea („Time After Time”) 24 de puncte; Paula Crişan („I Am Here”) 17 puncte; ZØLTAN („Dacă dragostea e oarbă”) 12 puncte; Alice Jeckel („Out Of The Dark”) 12 puncte; Bernice Chiţiul („Too Busy For My Heart”) 11 puncte;

Dan Manciulea („Rază de soare”) 3 puncte și Cristian Simionescu („Nirvana”)  0 puncte.

Fiecare dintre cei cinci membri ai juriului au acordat puncte pentru câte zece dintre cei 12 semifinaliști, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 și 12 puncte. Patru dintre cei cinci membri ai juriului, respectiv Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi și Viorel Gavrilă i-au acordat punctajul maxim Claudiei Andas. Deși nu a văzut-o câștigătoare, cel de-al cincilea membru al juriului a plasat-o pe Claudia Andas pe podium, cu 8 puncte acordate.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns