De sâmbătă: Biserica ortodoxă din Urca va avea icoane sfințite

ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, Sălajului și Maramureșului, va sfinți pictura bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, din satul Urca, ce aparține de comuna clujeană Viișoara. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 8, la biserica oprtodoxă română din Urca.

Alături de ÎPS Andrei Andreicuț, la slujba de sfințire a icoanelor din biserică vor lua parte preotul paroh Alexandru Rusan, care-i păstorește pe cei peste 600 de credincioși ortodocși din Urca, secondat de un sobor de fețe bisericești de la parohiile din Câmpia Turzii, Viișoara, Ceanu Mare, Tritenii de Jos, Luna, Luncani și din Pădureni.

Pictura bisericii, realizată cu vopsele acrilice, de pictorul Romeo Păvăloaia, din 2014 până în 2018,  pe o suprafață totală de 1300 de metri pătrați, a costat peste 67,5 mii de euro, a precizat părintele Alexandru Rusan, preotul Parohiei Ortodoxe Române din Urca, pentru portalul de știri www.actualitateadearies.ro

Piatra de temelie a Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, din Urca, s-a pus la 15 martie 2002, conform informațiilor postate pe site-ul Protopopiatului Ortodox Român din Turda, de care aparține parohia urcană.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns