”Dar” de 9 milioane de euro pentru Câmpia Turzii

În ultima zi a anului trecut, primarul Câmpiei Turzii, liberalul Dorin Lojigan, a semnat, la sediul Agenției de Dezvoltare Nord-Vest, din Cluj-Napoca, un contract de finanțare, în valoare de circa 9 milioane de euro, pentru reabilitarea de străzi, amenajarea pistelor pentru bicicliști, înființarea stațiilor de tip bike-sharing, respectiv pentru cumpărarea de autobuze și biciclete, ce vor face parte din dotarea serviciului de transport public local de persoane. ”Toate aceste lucrări, având ca obiectiv final transformarea municipiului Câmpia Turzii într-un oraș cochet, cu facilități de transport și infrastructură demnă de standardele Uniunii Europene” vor începe după încheierea lucrărilor incluse în Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020, dezvoltat și implementat în colaborare cu Compania de Apă Arieș, se precizează într-un comunicat remis presei joi, 3 ianuarie 2019, de Biroul pentru Relații cu Comunitatea, din cadrul Primăriei Câmpia Turzii.

Lucrări de reabilitare a părții carosabile se vor executa pe străzile Iancu Jianu, Gării, Aurel Vlaicu, Avram Iancu, Republicii și Tudor Vladimirescu, în timp ce pe străzile Iancu Jianu, Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Retezatului, Aviatorilor, Republicii, Axente Sever, Școlii și Tudor Vladimirescu se vor moderniza trotuarele. Piste pentru bicicliști se vor amenaja pe străzile Gării, Avram Iancu, Ion Rațiu, Castanilor, Aurel Vlaicu, Republicii, Axente Sever și Tudor Vladimirescu.

„Retorica marilor politicieni contemporani se dezvoltă în jurul și prin prisma finanțărilor europene – o

Stație de bikesharing la Bruxelles

pârghie economică utilă și la îndemâna oricărui manager. Din aceste considerente, am luat decizia ca, pe durata mandatului meu (n.r: 2016 – 2020), să creem și să implementăm cât mai multe proiecte cu finanțare europeană.Proiectul semnat în 31 decembrie 2018 are cea mai mare valoare economică, dintre toate solicitările de finanțare guvernamentale și neguvernamentale depuse vreodată de orașul nostru, iar lucrările și achizițiile cuprinse în proiect au rolul de a spori bunăstarea cetățenilor noștri, prin crearea de noi rute de deplasare, prin scăderea consumului de carburanți și prin contribuții la sănătatea proprie – datorită sistemului de bike-sharing.

Ne-am obișnuit să ne deplasăm cu autoturismele, fie și pe distanțe scurte, în timp ce locuitorii unor orașe precum Stockholm, Bruxelles sau Haga folosesc bicicletele pentru deplasarea prin oraș. Aceste deziderate vor deveni realitate (n.r: și la Câmpia Turzii), odată cu finalizarea proiectului nostru de mobilitate urbană” a declarat Dorin Nicolae Lojigan, primarul Câmpiei Turzii, citat în comunicatul Biroului pentru Relații cu Comunitatea.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns