Cutremur la ALDE

Demisii în val. Peste 500 de membri au părăsit organizația județeană ALDE Cluj. Foștii membri vor cere, în instanță, dizolvarea ALDE. Aleșii locali rămân pe poziții.

Demisiile în val continuă în ALDE. Liderii Grupului ALDE de la Cluj, care în urmă cu două săptămâni criticau abuzurile și trădările lui Călin Popescu- Tăriceanu și pe cele ale co-președintelui ALDE Cluj, deputata Steluța  Cătăniciu, au declarat, public, că părăsesc această formațiune politică.

În frunte cu foștii deputați ALDE, turdeanul Mircea Irimie, copreședinte al ALDE Cluj, respectiv cu Ioan Moldovan, parlamentar de Câmpia Turzii în legislatura trecută, precum și cu un grup de clujeni, printre care s-au aflat vicepreședintele organizației județene ALDE, Sorin Platon, secretarul general Leonard Horvat, prim-vicepreședintele Virgiliu Bogdan, copreședinta organizației de femei, Iulia Cozubaș, copreședintele organizației de tineret ALDE Cluj, Iulia Secară, cu fostul primar al comunei Săndulești, Augustin Duca, cu fostul președinte al organizației ALDE Florești, Dan Maier, cu vicepreședintele Dan Costea, trezorierul organizației județene, Adrian Fediuc, o delegație formată din foști membri ai organizației județene ALDE, din Cluj-Napoca, Turda , Câmpia Turzii, Huedin și din alte localități ale județului Cluj, a participat, vineri, 26 mai, la București, la depunerea dosarului pentru înscrierea partidului ProRomânia în registrul formațiunilor politice din țară.

Mircea Irimie, fost deputat turdean și copreședinte, împreună cu Steluța Cătăniciu, al organizației județene Cluj a ALDE, a declarat că peste 500 de membri din localități clujene au părăsit partidul condus de către Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a se înscrie în partidul ProRomânia, înființat de Daniel Constantin, fost președinte al Partidului Conservator, formațiune ce, prin fuziunea cu Partidul Liberal-Reformator, rupt de Tăriceanu din PNL, a format Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

Fostul parlamentar turdean Mircea Irimie, secretar de stat din partea ALDE în Guvernul Grindeanu, până acum două săptămâni, a precizat că lansarea noii formațiuni politice, ProRomânia va avea loc la București, luni, 29 mai, de la ora 19.

În același timp, foștii membri vor cere, în instanță, dizolvarea ALDE. Mircea Irimie a precizat că acțiunea are drept temei nerespectarea, de căre Călin Popescu-Tăriceanu, a regulamentului de funcționare al ALDE și a măsurilor paritare, convenite între liderii PLR, respectiv PC, pentru perioada tranzitorie.

”Din peste 210 funcții câte au revenit ALDE în guvern și în alte instituții din subordinea executivului central, doar una mai este ocupată de un membru provenit din Partidul Conservator, respectiv de către ministrul delegat pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie” a ilustrat Mircea Irimie motivele nemulțumirilor ce i-au determinat pe membrii fostului PC să plece din ALDE. În legătură cu plecarea sa din funcția de secretar de stat, Mircea Irimie susține că Tăriceanu a făcut presiuni timp de șase săptămâni asupra premierului Grindeanu, pentru ca acesta să-i înlăture din Guvern pe ultimii trei secretari de stat proveniți din PC. Printre aceștia s-a aflat și fostul deputat turdean Mircea Irimie.

În ceea ce privește soarta aleșilor locali care au candidat în 2016 pe listele ALDE, aceștia vor rămâne la formațiunea politică condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a nu își pierde locurile. ”Dacă vom obține în instanță dizolvarea ALDE, aleșii locali vor deveni independenți. Apoi aceștia vor putea opta să își continue mandatele de aleși locali ca și independenți, dar vor avea și libertatea de a se înscrie în alte formațiuni politice, fără a-și pierde locurile din consiliile locale” a mai precizat Mircea Irimie.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns