Curs de resuscitare cardio-pulmonară pentru liceenii turdeni

Timp de patru zile, din 26 februarie până în 1 martie, 30 de elevi de la Colegiul Național Mihai Viteazul, din Turda, au participat la un curs de inițiere în resuscitarea cardio-pulmonară.

La acest curs, organizat de rotarienii turdeni, medicul Bogdan Miclăuș le-a dezvăluit participanților

Președintele Clubului Rotary Turda, Vasile Mănăilă, a oferit diplome participanților la cursul de resuscitare cardio-pulmonară, în cazurile de stop cardiac.

câteva din metodele de resuscitare cardio-pulmonară, exersate de către elevi pe manechine, cu ocazia simulării de acordare a primului ajutor în cazul unui stop cardiac. Cursul, despre care Clubul Rotary speră că se va extinde și la celelalte licee din Turda, face parte din acțiunea de educare a liceenilor, desfășurată  în cadrul proiectului ”Și copiii pot fi eroi”.

”Stopul cardiac în afara spitalului (out-of-hospital cardiac arrest OHCA), cu încercare eșuată de resuscitare cardiopulmonară (RCP) reprezintă a treia cauză de deces în țările industrializate. Multe dintre viețile curmate din cauza stopului cardio-respirator ar fi salvate, dacă mai mulți civili ar putea aplica imediat resuscitarea cardiopulmonară (RCP)” se explică, într-un comunicat remis presei vineri, 2 martie, temeiul acțiunii rotarienilor turdeni.

 

E.H

Lasă un răspuns