Cupa României, la handbal masculin: Potaissa s-a calificat cu emoții în sferturi: Potaissa Turda – CSM Focșani 31 – 29 (19 – 13)

 

Partida din optimile Cupei, desfășurată miercuri, 6 decembrie, cu începere de la ora 18, în Sala Gheorghe Barițiu, din Turda, a demonstrat că meciurile eliminatorii nu se aseamănă cu cele pe puncte, din campionat și că jumiorii Potaissei mai au de muncit până să acumuleze experiența titularilor echipei de seniori.

După ce ”a defilat” în partida de la Focșani, disputată în ultima etapă a turului de campionat și în prima repriză a meciului de cupă, Potaissa s-a calificat, cu emoții, în dauna aceleiași echipe, respectiv CSM, în sferturile de finală ale Cupei României.

Cu o formație din care au lipsit portarul Ludovic Varo, respectiv Nenad Savic, Radu Lazăr și Cristian Adomnicăi, echipa gazdă a câștigat lejer, cu 19 – 13, prima repriză din jocul de cupă disputat la Turda, în compania CSM-ului din Focșani. În cea de-a doua parte a jocului oaspeții au început cursa de urmărire pentru egalarea situației pe tabela de scor, profitând de relaxarea prematură a jucătorilor Potaissei care, pesemne au considerat partida câștigată în virtutea inerției. Handbaliștii de la CSM Focșani au profitat de precipitarea de care dădea dovadă atacul formației gazdă și de bâlbâielile apărării Potaissei, astfel că scorul a început să se echilibreze, pentru ca, în minutul 50 tabela să arate 24-23 în favoarea gazdelor. Câteva minute de joc lucid au fost deajuns pentru ca Potaissa să refacă diferența de cinci goluri pe tabela de scor (29 – 24) în minutul 55, însă  momentele de relaxare prematură de care au dat iarăși dovadă gazdele le-au permis focșănenilor să revină în joc: 29 – 28, în minutul 59! Experiența superioară a jucătorilor pregătiți de Horațiu Gal a permis apărării Potaissei să evite golul egalizator, ce putea duce partida la un deznodământ stabilit în urma aruncărilor de departajare de la 7 metri. Tot dintr-o asemenea aruncare, dictată de arbitri în favoarea Potaissei, cu zece secunde înainte de finalul partidei, Ionuț Rotaru a înscris golul ce a parafat victoria formației turdene și calificarea acesteia în sferturile de finală ale Cupei României, mai ușor, totuși, decât ar lăsa să se înțeleagă rezultatul final.

În partida cu CSM Focșani, antrenorul Potaissei, Horațiu Gal, a acordat credit câtorva juniori.Acesta i-a folosit pe portarul Fleșer (6 intervenții), respectiv pe Pințoiu (2 goluri), Ciortea (1), Daniel Pop și Vlad Bulgaria, care au evoluat alături de ”veteranii” Adrian Țenghea, în poartă (8 intervenții) – Asoltanei (6 goluri), Thalmaier (5), Zacaciurin (5), Cîntec (3), Arsenic (3), Ionuț Rotaru (3), Huta (2), Dragoș Iancu (1), Lucian Ignat

CSM Focșani: Marocico (8 intervenții), Țzevadze (1) – Sladic (8 goluri), Rață (5), Moisă (4), Eros (3), Pătru (2), Silviu Rotaru (2), Năstăsie (2), Popovici (1), Hagiu (1), Vali Mocanu (1), Țuțu, Ragea, Gramatic, Stamati, Miroiu

Aruncări de la 7 metri: Potaissa 5 transformate / 1ratată; CSM 3/1

Eliminări: Potaissa – ; CSM: Popovici (2), Pătru, Silviu Rotaru

În celelalte partide disputate miercuri, 6 decembrie, în optimile de finală ale Cupei României, ediția 2017-2018, s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM București – HC Odorhei 35 – 28; Dobrogea Sud Constanța – Politehnica Iași 34 – 17 și Politehnica Timișoara – CSU Suceava 39 – 30. Formațiile învingătoare s-au calificat în sferturile de finală ale competiției. Partidele din această fază a  Cupei României se vor desfășura în luna februarie a anului 2018.

Celelalte partide din optimi se vor disputa joi, 7 decembrie, după următorul program: Dinamo București – Minaur Baia Mare; Știința Bacău – Dunărea Călărași; HC Vaslui – Steaua București și CSM Oradea – HC Făgăraș.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns