Cupa Potaissa la handbal masculin: Gazdele, debut cu stângul

Potaissa Turda – Dunărea Călărași 27-32 (10 – 18)

După cele două partide amicale, câștigate la limită în fața HC Făgăraș, medaliata cu bronz a ultimei ediții de campionat, Potaissa Turda a debutat cu o înfrângere în turneul dotat cu trofeul ”Potaissa” ce se desfășoară în aceste zile în sala de sport Gheorghe Barițiu.

Joi, 10 august, de la ora 18, elevii fraților Horațiu și Ovidiu Gal au pierdut, la o diferență de cinci goluri, partida derulată parcă ”la relanti” jucată în compania colegei de ligă națională, Dunărea Călărași.

Într-un meci în care, de la Potaissa Turda s-au remarcat doar portarul Țenghea (13 mingi apărate) și Cristian Adomnicăi, formația din Călărași a condus ostilitățile ”da capo al fine”. Tabela de scor a consemnat diferențe de 8-9 goluri în favoarea Dunării și doar ”forcing-ul” formației gazdă, din ultimele cinci minute ale partidei, când Potaissa a marcatde trei ori la rând, a redus difeernța de scor la una acceptabilă.

Staff-ul tehnic al Potaissei mai are de lucru la capitolul ”relații de joc” iar handbaliști precum Lazăr, Cântec, Zacaciurin sau Thalmaier, piese de bază în angrenajul echipei trebuie să își ”intre în mână” până la startul ediției de campionat 2017 – 2018, din luna septembrie, când formația turdeană va juca, pe teren propriu, atât cu Steaua București cât și cu HC Odorhei. Dar, până atunci ”fachirul” Horațiu Gal are timp să rodeze mecanismul echipei, astfel ca acesta să funcționeze ”ca și uns” în partidele oficiale ale toamnei.

Noii veniți în formația turdeană, centrul Nikola Arsenic și extrema Asoltanei, mai au de lucru până vor reuși să se integreze în echipă. Dar și partide de pregătire mai sunt.

Pentru Potaissa au marcat Adomnicăi și Cântec (4 goluri), Arsenic, Thalmaier și Lucian Ignat, câte 3 goluri, Asoltanei, Dragoș Iancu și Lazăr, câte 2, Zacaciurin, Savic, Huta și Țenghea, câte un gol.

Cele 32 de goluri ale Dunării Călarași le-au înscris Chikovani (7), Dospinescu, Tărâță și Lazovic (câte 4), Peric și Gurkovsky (câte 3), Stankovic și Fotache (câte 2), Nosrati, Popia și Starchenko, câte un gol.

În campionat Potaissa va juca cu Dunărea în etapa a V-a, într-o partidă programată al Călărași. Ultimul meci oficial dintre cele două echipe, disputat la Călărași în returul sezonului regulat al ediției precedente de campionat, s-a încheiat la egalitate, 27-27.

Cupa Potaissa la handbal masculin continuă vineri, 11 august, cu partidele  Minaur Baia Mare-Dunărea Călărași (ora 16), Potaissa Turda-Dinamo București (ora 18) și OCI Lions (Olanda)-Balmazujvaros (Ungaria), de la ora 20.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns