Cupa Challenge la handbal masculin: Potaissa, cu Cîntec, înainte marș: Potaissa Turda – HC Visé 44-24 (22-11)

Ce se mai poate scrie despre un meci încheiat cu o diferență de 20 de goluri în favoarea formației turdene, în care toți trei portarii Potaissei și-au trecut numele pe lista marcatorilor? Eventual, constatarea că, în partida cu formația belgiană HC Visé, desfășurată sâmbătă, 10 februarie, cu începere de la ora 18, în sala ”Gheorghe Barițiu” din Turda ”legiunea turdeană” a avut un parcurs de inter-city, așezat însă de tehnicianul Horațiu Gal pe o rețea de șine nemțești, fără restricții de viteză.

Oaspeții au înscris primul gol al partidei și au reușit să mențină echilibrul pe tabela de marcaj până la

scorul de 2-2. Apoi, Potaissa s-a distanțat la cinci goluri (7-2, în minutul 10), iar din acel moment pe teren a evoluat o singură echipă, cea a gazdelor. De la oaspeți au dat satisfacție, fie și parțial, Flajs, Glesner, Vancosen și Popivoda. De partea cealaltă, într-o partidă cu un singur remarcat, echipa, se cuvine menționată pofta de gol manifestată de Cântec, golgeterul echipei, cu zece goluri înscrise și prestația bună reușită în poartă de Irimuș, care, cu cele 12 aruncări apărate  i-a scos din mână pe atacanții formației belgiene. Pe Irimuș l-au secondat cu brio ceilalți doi portari ai formației turdene, Varo și Fleșer, care, dacă au văzut că nu au ce apăra, s-au apucat să înscrie goluri în poarta oaspeților.

Partida-retur va avea loc duminică, 18 februarie, la Visé, în Belgia.

Potaissa: Irimuș (12 intervenții), Varo (1), Fleșer (1) – Cîntec (10 goluri), Lucian Ignat (6), Roman Zacaciurin (6), Thalmaier (5), Cr. Ghiță (3), Radu Lazăr (3), Adomnicăi (2), Asoltanei (2), Iulian Stamate (2), Fleșer, Dragoș Iancu, Irimuș, Ionuț Rotaru, Varo, câte un gol. Au mai jucat Nenad Savic și Teo Pințoiu.

HC Visé: Lupica (3 intervenții), Siraut – Flajs (4 goluri), Glesner (3), Popivoda (3), Cutaia, Danse, Gava, Geradon, Vancosen și Volpi, câte 2, Danesi și Hadzic, câte un gol. Au mai jucat Jurdan, Marchal, Vandeberg.

Aruncări de la 7 metri: Potaissa – 4/4; HC Visé 2/3;

Eliminări: Thalmaier, Lazăr, i. Rotaru, Savic (Potaissa) / Vancosen (2), Volpi, Vandeberg (HC Visé)

Arbitri: Erdoan Vitaku, Arsim Vitaku (Kosovo)

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns