Cupa Challenge la handbal masculin: Legiunea romană din Turda a câștigat la pas prima bătălie cu grecii din Atena

Potaissa Turda – AEK Atena 33-22 (14-11)

Handbaliștii de la Potaissa Turda, calificați pentru a doua oară, consecutiv, în finala Cupei Challenge, se află mai aproape ca niciodată de câștigarea trofeului. În prima din cele două manșe ale finalei, luni, 14 mai, Potaissa a surclasat pe AEK Atena, într-o partidă disputată la Cluj-Napoca, în Sala sporturilor ”Horia Demian” cu începere de la ora 19.

După un început echilibrat (4-3 în minutul 10), Potaissa a apăsat pe accelerație și, după două treimi scurse din prima repriză ”legiunea romană” s-a distanțat la cinci goluri pe tabela de marcaj (10 – 5 în minutul 20). În finalul primei rerpize oaspeții au redus diferența la două goluri, grație prestației bune a portarului sârb Radulovic, unul din  cei cinci ”stranieri” ai atenienilor. În pofida acestei reveniri, gazdele, handbaliștii de la Potaissa au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri.

Odată cu începerea celei de-a doua părți a jocului elevii fraților Horațiu și Ovidiu Gal s-au dezlănțuit, iar Cîntec, Asoltanei și Ghiță au început canonada la poarta lui Radulovic. Diferența liniștitoare de scor în favoarea Potaissei s-a stabilit în prima treime a reprizei secunde, când handbaliștii formației turdene au înscris opt goluri, în vreme ce grecii au reușit să perforeze doar de două ori poarta păzită, alternativ, de Varo sau de Irimuș. Apoi oaspeții au restabilit întrucâtva echilibrul, însă cu toate acestea, în ultimele 20 de minute ale partidei diferența de scor în favoarea Potaisssei s-a majorat de la nouă goluri, (22-13, în minutul 40) la 11 goluri (33-22, în minutul 60).

AEK Atena contează pe susținerea a 10 mii de suporteri în partida retur, ce se va disputa duminică, 20 mai, în sala olimpică din capitala Greciei. Cu toate acestea, formația grecească are o misiune aproape imposibilă în fața ”legiunii romane” a Potaissei, care merge la Atena pentru a aduce Cupa Challenge la Turda. Duminica viitoare, handbaliștii de la Potaissa au ocazia de a câștiga primul trofeu european pentru Turda, într-o competiție continentală rezervată echipelor care practică sporturi cu mingea. După partida ce va avea loc în OAKA Olympic Hall Nikos, elevii pregătiți de frații Horațiu și Ovidiu Gal au ocazia de a primi, din mâinile reprezentantului EHF, Xavier O’ Callaghan Ferrer, trofeul acordat câștigătorei Cupei Challenge. Pentru a conduce partida de la Atena, Federația Europeană de Handbal i-a delegat pe arbitrii Miklos Andorka și Robert Hucker, din Ungaria. Delegat EHF pentru această partidă va fi Jiri Konecny – Cehia.

Potaissa Turda – AEK Atena, luni, 14 mai, Sala sporturilor Horia Demian, din Cluj-Napoca, spectatori, 3000 (statistici EHF)

Potaissa: Irimuș (14 intervenții), Varo (3), Fleșer – Cîntec, 7 goluri, Asoltanei (7), Ghiță (7), Szoke (4), Thalmaier (2), Zacaciurin (2), Dragoș Iancu, Adomnicăi, Nenad Savic, L. Ignat, câte un gol. Au mai jucat: Ionuț Rotaru, Radu Lazăr și Iulian Stamate. Antrenori: Horațiu Gal și Ovidiu Gal

AEK: Radulovic (14 intervenții), Syngaris – Mylonas (7 goluri), Hoggas (4), Georgiadis (3), Zampounis și Vrazalica, câte 2, C. Nikolaidis, P. Nikolaidis, Lokken, Dompris, câte un gol. Au mai jucat: Perros-Perakis, Chatsikas și Argyrou. Antrenori: Georgios Triantafillou și Grammatikos Nicolaos.

Aruncări de la 7 metri: Potaissa – 2/2; AEK – 3/3.

Eliminări: Potaissa – Dragoș Iancu și Adomnicăi; AEK – P. Nikolaidis, Lokken, Argyrou, Vrazalica, Troupis (eliminare de bancă).

 

Emil HĂLĂȘTUAN

sursa imaginilor: Digi sport 2 TV

Lasă un răspuns