Cu prilejul sărbătoririi zilei de 9 Mai, primarul Turzii, Cristian Matei a lansat îndemnul: ”Haideți să fim de partea adevărului și a dreptății!”

În finalul discursului rostit cu ocazia ceremoniei desfășurate la Monumentul Eroilor Aviatori din centrul Turzii, cu ocazia sărbătoririi triplei semnificații a zilei de 9 mai, edilul-șef al orașului, Cristian Matei, a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe concetățenii săi să militeze mereu pentru cinste, curaj, bunătate, empatie și toleranță ”cele mai importante valori morale pe care le avem”. În continuarea mesajului, primarul Turzii a făcut un apel la poziționarea turdenilor, a românilor, în general ”de partea adevărului și a dreptății” și la unitate. ”Să fim uniți, să luptăm pentru noi, pentru a lăsa o moștenire valoroasă urmașilor noștri” și-a încheiat mesajul Cristian Matei. 

Sărbătorirea a 142 de ani de la proclamarea, la 9 mai 1877, a independenței de stat a României, a 74 de ani de la capitularea Germaniei naziste, moment ce a marcat încheierea celui de-al doilea război mondial în Europa și a 69 de ani de la declarația ministrului francez de externe Robert Schumann, ce a constituit actul de naștere a Uniunii Europene de azi, a prilejuit  organizarea de manifestări devenite tradiționale în astfel de ocazii.

La Turda, ceremonia începută la ora 12, prin trecerea în revistă, de către comandantul garnizoanei Turda, col. Vasile Chindriș, a Gărzii de onoare, alcătuită din ostași ai batalioanelor 814 Tancuri Mihai Vodă și 3 Artilerie Antiaeriană Potaissa, a continuat printr-o slujbă religioasă de pomenire a eroilor,  oficiată de un sobor de preoți de la bisericile românești din oraș. După discursul primarului Turzii, Cristian Matei, ceremonia a continuat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor Aviatori și cu defilarea Gărzii militare.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns