Cros umanitar, la Turda

Asociațiile Camera de Sus, împreună cu ”Tineri Alfa și Omega” sprijinite de autoritățile turdene și de câteva societăți comerciale din oraș, au organizat o întrecere sportivă în vederea strângerii de fonduri ce au fost donate Asociației ”Oameni pentru oameni” a persoanelor cu handicap neuromotor din Turda. Cu banii obținuți astfel, sportivii asociației vor putea continua să participe la întrecerile paralimpice, unde, la edițiile din anii precedenți au câștigat numeroase medalii.

La crosul desfășurat sâmbătă, 10 iunie, cu începere de la ora 10.30, în Parcul Central al Turzii au participat 130 de persoane. Fondurile donate asociației ”Oameni pentru oameni” s-au colectat din taxa de participare plătită de fiecare concurent. Dar, în schimbul taxei, participanții la cros au putut intra, gratuit, la spectacolul ce a avut loc în aceeași zi, de la ora 18, la centrul de echitație Salina Equine.

Atât la fete cât și la băieți, crosul s-a desfășurat la două actegorii: copii și adulți. Copiii au avut de parcurs o distanță de un kilometru, pe aleile din Parcul Central, în timp ce adulții, atât fetele cât și băieții, au trebuit să alerge pe o distanță de 4 kilometri, pe un traseu ce a inclus parcul din vecinătatea Primăriei Turzii și a continuat pe strada Petru Maior, în cartierul Poștarât.

La întreceri a participat și un grup de sportivi de la CSM Cluj-Napoca. Dintrea ceștia, Ionela Tomița a trecut prima linia de sosire în proba de 4 km, dovedindu-se cel mai rapid alergător, dintre toți cei 130 de participanți care au luat startul în probele crosului de sâmbătă, 10 iunie.

La manifestarea sportivă desfășurată sâmbătă, 10 iunie, în Parcul Central din Turda, a asistat și președintele Comitetului Paralimpic Român, doamna Sally Wood Lamont.

Rezultate:

Fete, 1 km:

1.Carmen Mazăre; 2. Ema Vușcan; 3. Cristiana Bucur

Băieți, 1 km:

1.Alexandru Stanciu; 2.Paul Hudrea; 3. Andrei Jurcă

Fete, 4 km:

1.Ionela Tomița (CSM Cluj-Napoca); 2. Cristina Schwarz; 3. Ramona Moga

Băieți, 4 km:

1.Ionuț Muntean; 2. Dan Cerneveț; 3. Alex Gherasim

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns