COVID-ul nu a pătruns în Viișoara

Până miercuri, 8 aprilie, comuna clujeană Viișoara reprezintă o ”pată albă” pe harta ce înfățișează răspândirea pandemiei de COVID-19 în România. Primarul comunei, Ioan Roman, a confirmat: ”Până acum nu avem niciun caz de infectare” cu virusul SARS-Cov2, responsabil de declanșarea pandemiei de COVID-19.

În altă ordine de idei, cu restricțiile și interdicțiile de rigoare, instituite ca urmare a declarării stării de urgență pe întreg teritoriul țării, la Viișoara viața își urmează cursul.

Deși orarul programului cu publicul în Primăria Viișoara s-a restrâns la două ore, zilnic, între 9 și 11, în administrația publică comunală se lucrează. ”Se desfășoară activități la obiective edilitare în curs de realizare, ca de exemplu modernizarea Căminului cultural din satul Urca” a precizat Ioan Roman.

Pe de altă parte, lucrările de modernizare a străzilor din localitatea Viișoara trenează, din cauză că acum se desfășoară o altă licitație pentru desemnarea executantului acestui obiectiv. Stagnarea lucrărilor de modernizare a străzilor din localitatea Viișoara, începute de vreo doi ani, a survenit ca urmare a rezilierii contractului încheiat de comuna Viișoara cu societatea comercială Drumuri Județene Cluj, care, deși a câștigat prima licitație pentru desemnarea executantului lucrărilor, finanțate din fonduri europene, nu a reușit să se achite de sarcinile asumate prin contract.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

Foto: Liviu RAȚIU

 

Lasă un răspuns