Contre între PSD și PNL Cluj, după alocarea banilor de la Guvern 

După ce Guvernul a alocat Clujului aproape 670,5 milioane de lei, pentru finanțarea lucrărilor la obiective incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală, a început scandalul dintre PSD, cu deputatul Horia Nasra în rolul ”vârfului de lance” și PNL, al cărui exponent, Alin Tișe, s-a declarat nemulțumit de suma primită de județul Cluj.

 

Alocarea de fonduri din PNDL – ”un nou act de sabotare a Clujului”

 

Președinteel Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe: ”Recenta alocare de fonduri în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a dat Guvernului PSD ocazia de a-și manifesta, din nou, disprețul față de clujeni. Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24 la sută din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului” și a tot ceea ce acest județ reprezintă, a declarat Alin Tișe, citat într-un comunicat de presă al forului deliberativ județean.

Președinteel Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe: ”Recenta alocare de fonduri în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a dat Guvernului PSD ocazia de a-și manifesta, din nou, disprețul față de clujeni. Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24 la sută din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului” și a tot ceea ce acest județ reprezintă, a declarat Alin Tișe, citat într-un comunicat de presă al forului deliberativ județean.

În calitatea sa de președinte al Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe consideră că Guvernul PSD îi tratează pe clujeni ca pe niște cetățeni de mâna a doua. ”Recenta alocare de fonduri în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a dat Guvernului PSD ocazia de a-și manifesta, din nou, disprețul față de clujeni. Alocarea pentru județul Cluj a doar 670 de milioane de lei, adică 2,24 la sută din totalul fondurilor, reprezintă o nouă sfidare a Clujului” și a tot ceea ce acest județ reprezintă, a declarat Alin Tișe, citat într-un comunicat de presă al forului deliberativ județean. ”Suma alocată situează județul Cluj pe locul 31 în ceea ce privește cuantumul fondurilor alocate. Asta, în condițiile în care județul nostru se situează pe locul 5 la nivel național în ceea ce privește contribuția la buget!” a explicat Alin Tișe cum aplică Guvernul PSD principiul comunist ”de la fiecare după capacități, fiecăruia după nevoi”.

În lipsa oricăror criterii obiective de evaluare, niciunul din marile proiecte ale județului, nici aeroportul, nici centurile ocolitoare și niciun alt proiect major de dezvoltare a Clujului ”nu a fost considerat de guvernarea PSD ca fiind suficient de important pentru a fi finanțat” și-a exprimat Tișe motivele nemulțumirii față de felul în care Guvernul Tudose a repartizat, în teritoriu, fondurile alocate PNDL. ”Este absolut de neconceput ca după mai bine de 27 de ani deciziile publice să fie adoptate de guvern într-o asemenea manieră discreționară și abuzivă. Este un nou act de sabotare a județului Cluj și a proiectelor de dezvoltare ale acestuia, act pe care nu am să îl tolerez însă. Solicit public Guvernului României să ia măsurile care se impun pentru a corecta această nedreptate flagrantă făcută Clujului și să dispună alocarea de fonduri pe măsura contribuției pe care județul Cluj o are la bugetul de stat!” a precizat președinteel Consiliului Județean, Alin Tișe.

 

Președintele Consiliului Județean – ”corigent la capitolul proiecte pentru Cluj”

  

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra: ”În loc să continue în minciună, îi solicit lui Alin Tișe să se întoarcă  la problemele județului, cât despre alte acuzații politice, îi recomand  un PSIHIATRU care să-i prescrie un tratament medicamentos pentru  ameliorarea stării acestuia” a declarat deputatul Horia Nasra,  președintele PSD Cluj.

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra: ”În loc să continue în minciună, îi solicit lui Alin Tișe să se întoarcă la problemele județului, cât despre alte acuzații politice, îi recomand un PSIHIATRU care să-i prescrie un tratament medicamentos pentru ameliorarea stării acestuia” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

În riposta sa la afirmațiile făcute de președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, deputatul social-democrat Horia Nasra, a preferat să ”sape” la temelia credibilității adversarului său politic: ”Alin Tișe este doar un șefuț politic de mâna a doua, o umbră politică în PNL, fără viziune, fără susținere și din păcate este corigent și la capitolul proiecte pentru Cluj și clujeni, în dreptul său fiind ZERO realizări la un an de mandat!” a declarat deputatul Horia Nasra,

președintele PSD Cluj. „Alin Tișe face un circ ieftin și se comportă ca un baron local autentic, trimițând alegații politice în numele Consiliului Județean Cluj, o instituție care trebuie să se ocupe de administrație, nu de politică! Faptul că este frustrat și că PNL Cluj, prin baronii săi locali, Sorin Apostu, Horea Uioreanu sau Radu Bica, s-a remarcat mai mult prin scandaluri de corupție decât prin realizări administrative, trebuie să-i dea de gândit!” a continuat Horia Nasra. ”În loc să continue în minciună, îi solicit lui Alin Tișe să se întoarcă la problemele județului…” i-a recomandat președintele organizației județene Cluj a PSD președintelui Consiliului Județean.

 

Radiografia unei repartizări de fonduri

 

La repartizarea fondurilor din bugetul județului, de la sfârșitul anului 2016, Alin Tișe, care a dispus alocarea de bani mai puțini comunelor și orașelor clujene cu primari de la PSD a aplicat exact principiile pe care le contestă acum. Pe de altă parte, nici Horia Nasra nu își susține, cu argumente viabile, teza potrivit căreia acuzațiile formulate de președintele Consiliului Județean Cluj la adresa Guvernului Tudose, despre care Alin Tișe afirmă că a alocat fondurile PNDL după criterii politice, dirijând sumele mai mari spre județele conduse de oamenii PSD, s-ar dovedi neîntemeiate.

Cum stau lucrurile, de fapt? Suma de peste 670 de milioane de lei, alocată de Guvern județului Cluj s-a repartizat pentru finațarea lucrărilor la obiective de investiții situate în 64 din cele 81 de unități administrativ-teritoriale ale județului Cluj. Conform criteriului culorii politice a primarilor din respectivele orașe și comune, peste 252 de milioane de lei au ”mers” spre localitățile conduse de către primari PSD și ALDE, iar circa 338,5 milioane de lei s-au alocat de Guvern localităților clujene cu primari liberali, udemeriști și, în cazul Cojocnei, cu un primar țărănist. Restul banilor, circa 79,5 milioane de lei, s-au alocat Consiliului Județean Cluj. Autoritățile județene clujene vor folosi cea mai mare parte a sumei alocate de Guvern din fondurile PNDL (peste 74 de milioane de lei) pentru reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri județene.

 

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns