Concurs de bucătar-șef la Zilele Turzii

Persoanele pasionate de gătit, dar și bucătarii profesioniști se pot înscrie la concursul de gătit ce va avea loc, în premieră, la Zilele Turzii. Concursul de gătit în aer liber “Black box” se va desfășura sâmbătă 18 august, în Parcul Central, de pe strada Războieni din Turda, cu începere de la ora 11.30.

Pentru înscriere, bucătarii trebuie să trimită un mail la adresa concurs@zileleturzii.ro, cu titlul Înscriere Concurs Cheff Bucătar, în care să menționeze numele, prenumele și numărul de telefon la care pot fi contactați. Echipa organizatorilor evenimentului Zilele Turzii va contacta telefonic persoanele care doresc să participe la concurs, în vederea completării formularului de înscriere și a instruirii pentru participarea la concurs.

1.Secțiunea individual

Concurenții vor avea la dispoziție un stand de 3x3m (cort tip “Ibiza”) utilat cu masă de lucru de 2 m lungime și 0,60 lățime, cuptor electric cu plită electrică, două puncte de spălare, prevăzute cu chiuvetă și recipient de apă rece potabilă, cu recipient colector de apă menajeră, detergent de vase, burete și lavetă.

Concurenții vor primi de la organizatori câte o cutie “black box” cu ingrediente, din care, în timp de o oră, vor trebui să pregătească două porții de mâncare, una pentru juriu și una pentru poza oficială. Este obligatoriu să se folosească toate ingredientele și nu este permis să se folosească alte ingrediente decât cele puse la dispoziție de către organizatori.

Fiecare concurent își va aduce ustensilele necesare, în funcție de ceea ce dorește să prepare (tigaie, crăticioară, cuțite, doguri, răzuitoare, linguri, clești, etc).

Membrii juriului vor stabili câștigătorii conursului conform normelor World Association of Chefs’ Societies (W.A.C.S.)

2.Secțiunea echipe

– Utilarea și condițiile sunt la fel ca și pentru concursul individual, cu următoarele modificări: se vor prepara 4 porții: 2 aperitive sau 2 deserturi și 2 feluri principale.

– Timpul de concurs: 70 de minute; Echipa va fi compusă din doi membri;

Premiile vor consta în seturi de cuțite, medalii și ustensile de bucătărie, diplomă și echipament; Fiecare concurent va completa un formular de înscriere.

Lasă un răspuns