Circulția se desfășoară în condiții normale pe drumurile județului Cluj

Luni, 19 martie, se poate circula pe toate drumurile din județul Cluj. Într-un comunicat al Consiliului Județean se afc recomandări participanților la trafic. Șoferii sunt sfătuiți să adaptaze modul de conducere și viteza de circulație la condiţiile de drum, să aibă autovehiculele echipate, obligatoriu, cu cauciucuri de iarnă deoarece în unele părți ale județului lapovița, ninosarea și poleiul îngreunează circulația, în special pe drumurile din zona de munte.

Duminică, 18 martie, s-au efectuat revizii pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene din zona Huedin – Gilău, respectiv din zona Gherla – Dej. Acolo s-a a cționat cu șapte utilaje de curățare a drumurilor şi s-au împrăștiat pe carosabil 27 de tone de material antiderapant. În aceleași sectoare acționează acum nouă utulaje, pe 18 drumuri județene. În zona Turda, două utilaje curăță zăpada de pe drumul judeţean DJ 107R Băişoara – Muntele Băişorii – Muntele Mare, se mai precizează în comunicatul trimis presei de Consiliul Județean Cluj, luni, 19 martie.

”În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil şi cu materiale antiderapante pentru combaterea poleiului. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate”.

Consiliul Județean reamintește participanților la trafic faptul că, potrivit legii, acesta administrează doar drumurile județene, de a căror deszăpezire este și responsabil. În acest context, toți cei care se confruntă cu probleme sau au nemulțumiri referitoarea la modul în care se acționează pentru deszăpezirea unor drumuri naționale sau comunale, sunt rugați să se adreseze Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, respectiv primăriilor în administrarea cărora se află respectivele drumuri.

 Sursa imaginii: www.facebook.com/consiliuljudeteancluj

Lasă un răspuns