Candidatul Pro România pentru Primăria Turzii: ”Actualul primar va avea, cu adevărat, un singur contracandidat: Pe Mircea Irimie!”

Majoritatea candidaților propuși de filiala Turda a Pro România electoratului turdean, la alegerile locale din 27 septembrie, s-au întrunit vineri, 7 august, la pensiunea lui Mircea Irimie, președintele organizației turdene a ”social-democraților de rit nou”. Motivul invocat al întâlnirii, prezentarea candidaților Pro România la alegerile locale din Turda, s-a adeverit doar parțial.

În rol de maestru de ceremonii, Remus Lăpușan, președintele organizației județene Cluj a Partidului Pro România i-a prezentat, rând pe rând, pe candidații acestei formațiuni politice la funcțiile de primar: Mircea Irimie la Turda și Cosmin Sașa la Câmpia Turzii. În timp ce Mircea Irimie s-a prezentat cu lux de amănunte, iar apoi a explicat în ce constă oferta intitulată ”Zece pentru Turda” propusă electoratului turdean, Cosmin Sașa și-a exprimat intenția de a purcede, odată ajuns primar, la o reformă administrativă și instituțională în Primăria din Câmpia Turzii. ”Actuala organigramă nu mai corespunde din punct de vedere funcțional” apreciază Cosmin Sașa.

Din suita ”primarilor” Pro România, titluri cu care s-a grăbit să-i gratuleze Remus Lăpușan pe cei doi candidați la funcțiile de șefi executivi ai autorităților publice din Turda și din Câmpia Turzii, au mai făcut parte Dan Canta și Maia Macra, șefa organizației județene de femei a partidului Pro România, respectiv a omoloagelor acestora de la filialele Turda și Câmpia Turzii ale acestei formațiuni politice, adică prof. Dora Arion și Ioana Racolța.

Dacă despre ei înșiși au vorbit cu lux de amănunte, cu privire la componența listei de candidați pentru consiliile locale, atât Mircea Irimie cât și Cozmin Sașa s-au dovedit zgârciți cu amănuntele. Doar Mircea Irimie a  amintit despre necesitatea alcătuirii, la nivelul Turzii, a unui ”consiliu local al elitelor” în care filiala locală a Pro România i-ar propune, după cum a dat de înțeles Irimie, pe cercetătoarea Felicia Mureșan, membru al Academiei Române de Științe Agrare și Silvice și pe lectorul universitar dr. Flaviu Turcu, de la Centrul Național de Rezonanță Magnetică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Născut la Turda, und

Lector univ. dr. Flaviu Turcu – o propunere pentru ”Consiliul elitelor”

e a absolvit Colegiul Național Mihai Viteazul, profesorul Flaviu Turcu a făcut parte dintre cei cinci specialiști care  au construit, pentru Laboratoarele Naționale ale Pacificului de Nord-Vest (Pacific Northwest National Laboratory) din SUA, un recipient care recreează condițiile din subteran şi care estimează şi temperaturile şi presiunea la care ar fi supuse gazele. Dispozitivul, a cărui construcție Departamentul Energiei din SUA a finanțat-o cu 30 de milioane de dolari, creat pentru combaterea schimbărilor climatice din ultimele zeci de ani, le-a adus celor cinci fizicieni care l-au creat, implicit și turdeanului Flaviu Turcu, unul din cele o sută de premii anuale acordate de R&D100 Awards în anul 2015 tehnologiilor revoluționare care îmbunătăţesc viaţa omului. Aceste premii sunt supranumite „Oscarurile Inventicii”.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns