Camera Deputaților poate arunca radarele ascunse în ”lada cu vechituri a democrației originale”

Până la sfârșitul lunii mai, există șansa ca legea să interzică folosirea radarelor ascunse, folosite de polițiști pentru depistarea șoferilor care depășeșsc viteza legală când circulă pe șoselele patriei. Deputatul Sorin Bota (PSD) a anunțat că  ”un nou proiect legislativ, semnat de deputați PSD și PNL, aduce un plus de prevenție în traficul rutier prin presemnalizarea radarelor fixe și interzicerea utilizării radarelor pe mașini neinscripționate și plasate în locuri putin vizibile (ascunse). Măsura are drept scop prevenția, prin reducerea vitezei în zonele cu risc ridicat de accidente” a precizat Bota. ”Proiectul de lege urmează să intre la votul final în Camera Deputaților în această lună” a mai dat de știre deputatul social-democrat, prin intermediul unui comunicat transmis presei marți, 15 mai.

Încă din luna martie, Senatul a adoptat, cu 92 de voturi „pentru“ şi unul „împotrivă“ propunerea legislativă a 16 deputaţi şi senatori PNL, de modificare a articolului privind „Răspunderea contravenţională“ din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice, informa cotidianul Adevărul, într-un articol publicat pe site-ul ziarului în 8 martie a.c.

”Concret, potrivit proiectului de lege (n.r: votat în Senat), şoferii nu vor mai putea fi sancţionaţi de către poliţiştii care nu poartă uniformele specifice şi nu folosesc o maşină cu însemnele poliţiei. Pentru a deveni însă lege, propunerea mai trebuie aprobată şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. Dacă modificarea legislativă intră în vigoare, poliţiştii nu vor mai putea folosi nici pistoalele radar la o distanţă mai mare de 10 metri de o maşină inscripţionată, care le semnalează prezenţa” se mai preciza în Adevărul.

Emil HĂLĂȘTUAN
Radar ascuns în tomberonul pentru gunoi. Sursa foto: www.9am.ro

 

Lasă un răspuns