Bugetul Viișoarei îmbogățit cu fonduri europene

Consilierii locali ai comunei Viișoara au aprobat, la sfârșitul lunii februarie, bugetul de venituri și cheltuieli al localității pe acest an. Capitolul de dezvoltare al bugetului figurează cu cele mai mari sume, având în vedere că Viișoara a câștigat două proiecte cu finanțare europeană pentru drumurile din comun că încă din anul 2016, bani ce n-au putut fi virați în buget, din cauza contestațiilor la licitații.

”În 2016, am fost declaraţi eligibili pe două măsuri cu finanţare europeană, de câte un milion de euro fiecare, măsura 7.2 Modernizare drumuri și măsura 4.3, Modernizare drumuri de exploataţie, a declarat primarul Ioan Roman.

În acestă situație, cele mai mari sume la capitolul cheltuieli vor fi destinate  dezvoltării comunei, în vreme ce pentru funcționare s-au alocat cu ceva mai mult de 30 la sută din veniturile comunei Viișoara pentru anul 2018. Cele mai mari sume din bugetul Viișoare vor proveni de la stat. În prognoza bugetului comunal s-a estimat că numai sumele alocate din impozitul pe venit se vor apropia de 3,5 milioane de lei.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns