Ansamblul folcloric din Urca, la festivalul internațional de la Botoșani

Peste 25 de ansambluri folclorice din nouă județe ale țării și din Republica Moldova și-au dat întâlnire la Botoșani, unde sâmbătă, 4 și duminică, 5 august, s-a desfășurat cea de-a 13 –a ediție a Festivalului internațional al cântecului,  jocului și portului popular ”Vasile Andriescu”. Alături de ansambluri folclorice din județele Botoșani, Maramureș, Olt, Brașov, Vaslui, Covasna, Suceava și Galați, la evenimentul organizat de Centrul Județean pentru Conservare și promovarea Culturii Tradiționale Botoșani a participat și ansamblul folcloric din satul Urca, comuna Viișoara, care a reprezentat județul Cluj la cea de-a 13 ediție a Festivalului internațional al cântecului, jocului și portului popular ”Vasile Andriescu”.

Formațiile participante, alcătuite din copii, tineri sau adulți, au evoluat atât sâmbătă, 4, cât și duminică, 5 august, pe scena amplasată în Parcul ”Mihai Eminescu” din Botoșani.

Duminică, 5 august, de la ora 11, a avut loc Festivalul fanfarelor, eveniment la care au participat opt formații de fanfare, din județele Iași, Suceava și Botoșani. Parada fanfarelor s-a desfășurat pe traseul Consiliul Județean – Casa de Cultură a Sindicatelor ”Nicolae Iorga” – Colegiul Național A.T Laurian – Podul de Piatră – Calea Națională – Direcția Muncii – Cuza Vodă – Pietonalul Unirii – Parcul ”Mihai Eminescu” din Botoșani.

E.H

Sursa foto: www.botosaninews.ro

Lasă un răspuns