Alin Tișe îndeamnă la grevă administrativă

Bugetul național s-a transformat într-un instrument de răzbunare politică, ce reprezintă ”un asalt fără precedent al PSD-ALDE la adresa consiliilor județene performante”. Această afirmație a făcut-o președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe. Nemulțumit de cheltuielile suplimentare puse în cârca forului delibeartiv județean, ce, potrivit ”singurelor informații la care avem acces indică o încărcare majoră a bugetului Consiliului Județean Cluj cu aproximativ 35 de milioane de euro” Alin Tișe îndeamnă la grevă administrativă autoritățile publice locale aflate în situația CJ Cluj. ”Pentru noi, 35 de milioane de euro este dublul bugetului pe care anul trecut l-am avut la dispoziție pentru drumuri județene” a mai precizat Tișe. Președintele CJ Cluj mai reclamă lipsa totală de transparență în ceea ce rpivește mecanismele de împărțire a bugetelor: ”Ne sunt refuzați toți indicatorii necesari creionării bugetului județean, înainte de adoptarea de către Parlament a Legii bugetului de stat, fără vreo șansă pentru amendamente. Practic, vom fi puși în fața faptului împlinit” a explicat Alin Tișe.

Șeful forului deliberativ județean clujean consideră că lipsirea Clujului, în anul 2019, de sumele necesare investițiilor sete o răzbunare politică. ”Președintele PSD, Liviu Dragnea, a și inclus Clujul pe lista celor care nu mai merită bugete pentru dezvoltare” a declarat Alin Tișe, citat într-un comunicat al CJ Cluj, remis presei miercuri, 13 februarie.

Din partea cealaltă, PSD, prin vocea deputatului clujean Horia Nasra, s-a mulțumit să constate că „Alin Păunel Tișe a ajuns să-și creadă propriile minciuni și a transformat instituția Consiliului Județean Cluj în Ministerul Adevărului din romanul lui Orwell, 1984, instituție responsabilă cu falsificarea continuă a trecutului, a literaturii, denaturarea adevărului prezentat presei și manipularea filmelor de propagandă. În doar doi ani, Tișe s-a acoperit de ridicol, singurele lui preocupări fiind vacanțele, comunicatele biroului de presă și frica de anumiți angajați ai instituției” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj, în replică la comunicatul Consiliului Județean Cluj prin care președintele acestuia, Alin Tișe, îndeamnă utoritățile locale la grevă administrativă pentru a protesta astfel împotriva modului de alcătuire al bugetului de stat pentru anul 2019.

Emil HĂLĂȘTUAN

 

Lasă un răspuns