Ajutoare de Paște pentru sărmanii Turzii

Mai mulți oameni nevoiași din Turda au primit pachete cu alimente în Joia Mare. Colecta organizată în acest scop de primăria orașului s-a soldat cu strângerea de produse alimentare pentru circa 200 de persoane, în special copii și persoane vârstnice care trăiesc în căminele pentru bătrâni.

Pachetele cu făină, mălai, zahăr, ulei de floarea soarelui, orez, oțet și conserve de legume, respectiv ”cadourile dulci” destinate copiilor, au ajuns la destinatarii acestora, de la Centrul de Asistență și Ocrotire a Persoanelor Vârstnice ”Acoperământul Maicii Domnului” ce funcționează sub oblăduirea Parohiei Ortodoxe Române Oprișani II, la Centrul de Zi din cartierul Poiana, la Mănăstirea de maici Mihai Vodă și la bunicii și nepoții care trăiesc în așezământul Fundației Caritabile Sfântul Daniel, situat pe strada Mărului.

Înaintea plecării spre destinație, 20 de familii au primit pachetele cu ajutoare pentru Paște în curtea primăriei turdene.

La acțiunea ”Banca de alimente” pe lângă angajații autorității publice locale au mai contribuit societățile comerciale din subordinea Consiliului local, respectiv Salina, Compania de Apă Arieș și Domeniul Public. Pe lângă acestea, la colecta de alimente destinate oamenilor nevoiași din Turda au mai participat și alți agenți economici, precum magazinul Metro Punkt.

Primarul Turzii, Cristian Matei a explicat scopul acțiunii astfel: ”Cu ocazia sărbătorilor de Paște încercăm să oferim daruri persoanelor vitregite de soartă. Suntem încântați pentru că putem oferi persoanelor nevoiașe câte puțin din binele nostru”.

E.H

Lasă un răspuns