A început modernizarea drumurilor de exploatație de la Viișoara

Unul din proiectele importante ale comunei Viișoara, din județul Cluj, modernizarea drumurilor de exploatație, se află în plină desfășurare. Lucrările vor dura peste zece luni, dar accesul la exploatațiile agricole va fi mult ușurat.

Lucrările, executate de firma clujeană Diferit SRL, au început în primăvara acestui an, după cum a precizat Ioan Roman, primarul comunei Viișoara. Potrivit contractului de finanțare semnat cu Guvernul României,, modernizarea drumurilor de exploatație din comuna Viișoara trebuie finalizată în 15 luni. ”Se vor asfalta circa 7 kilometri de drum de exploatație, ceea ce va ușura mersul spre și dinspre terenurile agricole nu numai pe jos, dar și cu utilajele agricole. Proiectul este important și pentru că astfel, utilajele agricole vor putea folosi alte rute decât drumul județean 150, ce trece prin comună” a precizat Ioan Roman,  primarul comunei Viișoara, Ioan Roman.

Modernizarea drumurilor agricole de exploatație, unul din proiectele mari ale comunei Viișoara, a întârziat mult din cauza contestațiilor la licitații. Proiectul, în valoare de un milion de euro, beneficiază de finanțare nerambursabilă în proporție de sută la sută, din fonduri alocate prin intermediul Programului  Național de Dezvoltare Locală 2014 – 2020.

Lasă un răspuns