Alexandru Ignat a rămas președinte al țărăniștilor turdeni

Țărăniștii turdeni au ales conducerea organizației, pentru următorii patru ani. Cei 40 de participanți la adunarea generală de dare de seamă și de alegeri, desfășurată marți, 21 februarie, de la ora 17, l-au reconfirmat în funcția de președinte pe Alexandru Ignat. Profesor la clasele învățământului primar, Alexandru Ignat, în vârstă de 58 de ani, se află astfel la al doilea mandat consecutiv în fruntea organizației țărăniștilor turdeni. Principalele realizări care l-au recomandat pe Alexandru Ignat pentru rămânerea la șefia PNȚCD Turda, constă în creșterea procentajului de voturi obținut de aceasă formațiune politică la alegerile locale, ce a crescut, de la mai puțin de 1 la sută în 2012, la 3 la sută în 2016. Alte performanțe ale președintelui Alexandru Ignat vizează creșterea numărului de membri ai organizației țărăniștilor turdeni precum și întinerirea efectivelor de care dispune acest partid la Turda.

La adunarea generală de marți, 21 februarie, desfășurată la sediul organizației PNȚCD Turda, din Piața Republicii nr. 15, au participat 40 de persoane. Printre membrii organizației, care l-au reales pe Alexandru Ignat în funcția de președinte al PNȚCD Turda s-au aflat veterani ai acestei formațiuni politice, precum Monica Moldovan, care i-a reprezentat pe țărăniști în forul deliberativ turdean, dr. Teodot Istrate, Vasile Mirea, Emil Nemeș, Simion Hădărean, Dinu Marțian, sau pictorul Cornel Vana.

Din partea organizației județene Cluj a PNȚCD au supervizat desfășurarea adunării generale atât actualul președinte, Ramon Moldoveanu, cât și fostul președinte al țărăniștilor clujeni, Horea Dan. Cu prilejul ședinței de la Turda, președintele în exercițiu, Ramon Moldoveanu, a apreciat că ”există o conjunctură favorabilă pentru relansarea PNȚCD” pe orbita politicii la nivel înalt. ”Populația așteaptă o altă cale politică. PNȚCD-ul, singurul partid complet reformat, spre deosebire de actualele partide parlamentare, care doar au mimat primenirea, ar putea îndeplini așteptările populației” a exprimat Ramon Moldoveanu speranțele țărăniștilor de a reveni în cărțile politicii autohtone.

Printre oaspeți, nemembri de partid dar apropiați de doctrina creștin-democrată, propovăduită de țărăniști, s-au numărat economistul clujean Iacob Altman și poetul Sandu Cătinean, din Bonțida. Alături de aceștia, Indrei Rațiu și preotul greco-catolic Călin Bungărdean, au onorat invitația de a participa la adunarea generală de dare de seamă și alegeri, a PNȚCD Turda.

Emil HĂLĂȘTUAN

Lasă un răspuns